PRESENTERAS AV

Pudeln Ella attackerades av schäfer – räddades av Rasmus

avEneida Berisha

SVENSKA HJÄLTAR

När 22-åriga Rasmus klev av bussen såg han en fruktansvärd situation utspela sig – lilla pudeln Ella attackerades av en stor schäfer. Utan att tveka ingrep Rasmus och räddade livet på henne.

– Jag är helt fascinerad och imponerad av den här pojken. Han är vår hjälte, säger Maria Boberg, Ellas matte.

Rasmus Skottsberg, 22, hade precis gått av bussen i Sävedalen när han hör fruktansvärda skrik en bit ifrån hållplatsen. Han vände sig om och fick syn på en schäfer som bitit tag i en pudel och vägrade släppa taget.

Ägaren till pudeln, som var ute med två hundar, hade tappat kontrollen över hundarna och ägaren till schäfern ingrep inte. Den lilla pudeln är därmed helt försvarslös.

Då bestämmer sig Rasmus för att hoppa in.

– Schäfern såg ju inte så trevlig ut men för mig som själv har en hund så tänkte jag ”vad är det värsta som kan hända?” Jag får nog åka in och sy några stygn men det är det värt, säger Rasmus.

Rasmus får tag på schäferns bakdel och drar honom ifrån den lilla pudeln, vilket distraherar den och får den att släppa taget om Ella.

1 av 4 | Foto: PRIVAT.
Pudeln Ella attackerades av en schäfer.

”Han är vår hjälte”

Den lilla pudeln klarade sig utan större skador, vilket Maria Boberg, en av Ellas ägare, menar är tack vare Rasmus modiga insats.

– Vi är helt säkra på att vi inte hade haft Ella kvar. Jag är helt fascinerad och imponerad av den här pojken. Han är vår hjälte, säger hon.

Det var Marias make som var ute med deras två pudlar Ella och Vanja. Efter händelsen sökte de efter personen som räddat Ellas liv och fann honom på Facebook. Efter det hälsade de på Rasmus för att tacka honom personligen.

– Det var ju skönt att få veta hur det gick med henne, säger Rasmus.

Var givet att ingripa

För Rasmus var det givet att ingripa och han skulle gjort samma sak igen.

Jag förstår kärleken man har till sin hund. Jag hade gjort vad som helst för att någon skulle hjälpa mig om jag var i samma sits, säger Rasmus.

Han menar att det var tur att han var på plats eftersom ingen annan verkade kunna gripa in.

– Det var tur att allting gick bra också. Då känner man att man gjort en insats som faktiskt varit betydelsefull, säger Rasmus.

Det här är Svenska Hjältar 00:26

Svenska Hjältar startades av Aftonbladet 2007.

Varje år skriver vi om hundratals vardagshjältar som visat prov på mod, civilkurage och medmänsklighet.

Av dessa utser vår jury sju hjältar som prisas på Svenska Hjältar-galan i december på Aftonbladet.se och i TV3.

Nominera din hjälte här nedan!

ARTIKELN HANDLAR OM