Bold Eagle och Björn Goop från spår fem

Svenske kuskstjärnan kör nationalhjälten

avChristoffer Wickman

Foto: Maria Holmén/TR Bild
Björn Goop kör Bold Eagle

Superstjärnan Bold Eagle gör comeback – i Prix de l’Atlantique.

Det med svenske stjärnkusken Björn Goop i sulkyn.

– En pojkdröm går i uppfyllelse, säger Björn Goop.

På lördag avgörs det franska storloppet Prix de l’Atlantique i Enghien.

Då ska den franske nationalhjälten Bold Eagle försöka försvara sin titel i loppet från i fjol – och han gör det med svenske stjärnkusken Björn Goop i sulkyn.

Efter att Bold Eagle för sex veckor sedan föll tungt i Critérium de Vitesse har han fått ladda om – med sikte på lördagens Prix de l’Atlantique.

Bold Eagle vann inte vara Enghiens storlopp i fjol, han gjorde det även året före det också.

Förstapriset i loppet är 76 500 euro, lite drygt 798 000 kronor.

”Jobbat hårt för detta”

Den franske superstjärnan, som vunnit världens tuffaste travlopp Prix d’Amérique två gånger, kommer på lördag för första gången att köras av svenske stjärnkusken Björn Goop. Björn Goop skrev följande i sin krönika i Sportbladet, om att få köra Bold Eagle.

– Man vill testa något nytt och jag hoppas att jag kan hjälpa till. Jag har jobbat hårt för att få sådana förfrågningar – att få tävla i högsta eliten – och jag säger som Stefan Hultman brukar säga: det är en pojkdröm som går i uppfyllelse.

Bold Eagle och Björn Goop lottades till spår fem bakom startbilen i ett lopp som går över distansen 2 150 meter autostart, och bland motståndarna finns Traders, Carat Williams, Uza Josselyn och Elitloppsklare Dijon, för att nämna några hästar.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav