Galna vinsterna på V86: ”Shit alltså, vilka pengar”

Så tog de hem jättesummorna på spelformen • Rekordvinsten • Mannen som gick in bakvägen • Kundens sköna reaktion

Här är raden som gav tidernas högsta vinst på V86.

avDaniel Söderbäck, Christoffer Wickman

TRAV

10,8 miljoner kronor är vinstrekordet på V86. På onsdag kan det ryka all världens väg.

Här är historierna om fyra jättevinster på spelformen – allt ifrån rekordvinsten, mannen som gick in bakvägen i butiken – och sköna reaktionen från en storvinnare.

– En kund sa att jag hade räddat hela hans liv, har Sanny Mattila på Willys Wieselgrensplatsen sagt efter vinsten på 5,2 miljoner.

Förra onsdagen avgjordes V86 i Boden. Skrällarna avlöste varandra vilket gjorde att ingen spelare lyckades pricka in alla åtta rätt.

Nu på onsdag är det dags för Eskilstuna att vara värd för tävlingarna – och då kan en ensam vinnare i landet skriva in sig i historieböckerna. 18 miljoner kronor ligger i potten och väntar på en ensam vinnare.

Men hur har några av tidernas högsta vinster tagits hem på spelformen – och hur reagerade vinnarna?

Trav365 tar med dig på en liten tillbakablick.

Rekordvinnaren förblev hemlig

2011 introducerades V86. Året efter, onsdagen 17 oktober 2012, vann en spelare 10,8 miljoner kronor. Den vinsten, när tävlingarna avgjordes på nationalarenan Solvalla, är än i dag tidernas högsta. Men informationen om vinnaren var – och är – än i dag knapphändig, då vinnaren vägrat träda fram.

– Det är en summa som kan påverka livet i generationer, sa ATG:s dåvarande PR-chef Hasse Svennehed till Trav365 efter rekordvinsten.

Spelaren, som valde att förbli anonym, lyckades bland annat pricka in fem hästar som alla var streckade på under tio procent, där den största skrällen, 11 Not Invited, avslutade omgången som vinnare med Erik Adielsson i sulkyn. Hästen var endast streckad på tre procent.

”Han var förmodligen i chock”

16 april 2014 gav åtta rätt en bra bit över fem miljoner när tävlingarna avgjordes på Jägersro och Solvalla. En av vinnarna hade lämnat in sitt spel hos Citytorgets Spel & Tobak i Göteborg.

Och det var en nervös stamkund, som först inte trodde att han hade vunnit totalt 5,5 miljoner kronor.

– Han kom in på kvällen, efter tävlingarna och vi hade stängt. Det knackade på bakdörren, det är inte så vanligt, så kom han in helt skakig och ville ha hjälp med att rätta bongen. Han var inte säker på att han hade vunnit, han var förmodligen i chock. Vi hjälpte honom och kollade säkert två-tre gånger, men det var 5,5 miljoner i vinst. Shit alltså, vilka pengar, har Farzan Esfahani i butiken sagt till Trav365.

”Frågade om jag skojade”

25 januari 2017 knåpade Sanny Mattila hos Willys Wieselgrensplatsen i Göteborg ihop sitt andelssystem till butikens kunder. Det blev succé.

Systemet drog in 5,2 miljoner kronor som 20 kunder fick dela på, fjolårets högsta hos ombuden. Och glädjen bland de som valde att hänga med på en andel lät inte vänta på sig.

– En kund tackade mig så väldigt och sa att jag hade räddat hela hans liv, har Sanny Mattila sagt.

Annica Larsson, spelansvarig i butiken om när hon ringde och väckte Sanny dagen efter:

– Jag ringde och väckte henne i morse och berättade vad som hänt, och hon trodde inte det var sant. Efter att vi lagt på så ringde hon tillbaka efter 15 minuter och frågade om jag skojade. Hon har fått många kramar av kunderna.

”Snackas än i dag”

26 april i fjol kom nästa storvinst – den här gången till Coop Extra i Degerfors. Här fick 22 kunder dela på en vinst på 3,6 miljoner kronor, viket var fjolårets näst högsta vinst hos ombuden. Totalt landade 163 000 kronor hos respektive andelssköpare – och vinsten gör sig påmind i det lilla brukssamhället.

– Det snackas om det än i dag. Kunderna liksom; nu är det dags igen! Det var väldigt positivt, det var många som hade en andel och det var mycket glädje, har Sven-Erik Ericsson, spelansvarig i butiken sagt tidigare.

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Solvalla

Spel

Degerfors

Hästar