Köpte en lott – vann succéhästen

Amatörtränaren om sin stjärna: ”Hon är en lotterivinst”

avCharlie Hedstad

1 av 2 | Foto: Britt Lindgren
Rally Funny och Kaj Widell.

Kraftpaketet Rally Funny tränas av Gunnar Bertilsson från Piteå.

Amatörtränaren vann hästen på ett lotteri – nu har hon tjänat 514 100 kronor.

– Jag köpte en lott för hundra kronor och vann en fölavgift, säger han till Trav365.

Gunnar Bertilsson, 55, är en rutinerad amatörtränare från Piteå, för tillfället har han endast en häst på sin träningslista, det femåriga stoet Rally Funny.

– Hon är en lotterivinst, jag köpte en lott för hundra kronor och vann en fölavgift i Jaded. Året efter letade jag efter en märr att betäcka och fick ett tips om mamman, Vivan Ås, säger Gunnar Bertilsson.

Lotten visade sig vara ett riktigt lyckoköp. Rally Funny har 16 pallplatser på 24 starter och har sprungit in totalt 514 100 kronor. 

– Hon började helt perfekt under inkörningen, tills vintern och den första snön kom, då blev hon helt hysterisk. Det blev ett trauma för henne och det är något som fortfarande ligger kvar, hon är rädd för snö och jag måste ha välplogat för att kunna köra henne. Hon har lätt för att bli lite vass och jag har fått kämpa med henne.

”Han är fenomenal”

Gunnar Bertilsson håller till utanför Piteå och har Boden som hemmabana. När han inte tränar sin häst så hjälper han människor med funktionsnedsättning.

– På vinterhalvåret har vi ett berg vi kör på, inte jättebrant men lite lagom. Där blir det runt fem minuter långa intervaller, sen kör jag något snabbjobb innan start.

Vad är hennes främsta egenskap?

– Hon har hjärta och lungor som sin främsta styrka, det är en stor och rejäl häst, säger amatörtränaren.

Rally Funny kommer närmst från en överlägsen seger på Bodentravet, då med Ove A Lindqvist. I onsdagens lopp hoppade Örjan Kihlström upp i sulkyn för första gången.

– Det finns ingen som har sådan koll som Örjan, han är fenomenal. Jag ringde och kollade om han kunde köra och han tackade ja, det trodde jag inte. Då blev jag jätteglad.

”Mer komplett häst”

Rally Funny tog tre raka segrar fjol, hur har hon utvecklats sen dess?

– Hon är ett år äldre nu och det känns att det är en mer komplett häst nu än då. Man ser på pulsen när man kommer in efter ett träningspass att hon är helt oberörd, jag har kört ett banjobb sen senast i lagom fart, säger Gunnar Bertilsson.

Rally Funny och Örjan Kihlström blev oplacerade i onsdagens V86-lopp.

Se loppet här! (extern länk)

ARTIKELN HANDLAR OM

V86

Trav