Daniel Redéns supersto är klar för Elitloppet

Femte hästen till Elitloppet presenterad

avChristoffer Wickman

Foto: Matilda Öhrman/TR Bild
Double Exposure är klar för Elitloppet

Sexåriga stjärnstoet Double Exposure är klar för Elitloppet.

Det avslöjade Solvallas sportchef Anders Malmrot på Solvallas Facebook under tisdagen.

– En fantastisk häst, säger han.

Den femte hästen är inbjuden och klar till Elitloppet på Solvalla sista söndagen i maj.

Daniel Redéns supersto Double Exposure är inbjuden till storloppet, det avslöjade Solvallas sportchef Anders Malmrot på Solvallas Facebook under tisdagen.

Double Exposure blir årets första sto som är klar för Elitloppet, och sexåringen är obesegrad i årets två starter.

”Har alla egenskaper”

Sedan Double Exposure kom till Daniel Redén från USA under 2017 har det blivit tio segrar på 16 starter, och hon vann bland annat Stoeliten under Elitloppshelgen i fjol på segertiden 1.09,6 över distansen 1 640 meter autostart.

– En fantastisk häst. Jag tycker att Double Exposure har alla de egenskaper som gör en topphäst och det är många med mig som ser fram emot att hon nu ska testas mot världseliten, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot.

Double Exposure blir Daniel Redén och Stall Zetz andra bidrag till Elitloppet, då superstjärnan Propulsion sedan tidigare är inbjuden.

”Blev kalasbra för mig”

Med i Solvallas Facebook-sändning fanns Double Exposures tränare Daniel Redén.

– Det känns fantastiskt bra, jättekul. Jag hade inte tackat ja om jag inte visste att den här Mercan har där att göra, sa Daniel Redén och fortsatte:
– Det blir riktigt kul och den här inbjudan gör att jag kan tänka om lite, och matcha henne som jag vill och därmed komma med en häst i full form. Det här blev kalasbra för mig.

Daniel Redén har tidigare haft med ett annat supersto i Elitloppet, nämligen Delicious U.S.

– Det finns inte särskilt mycket likheter när de springer, men inställningen till att tävla och de här slickade öronen när det är tävling är lika, säger Daniel Redén.

När Double Exposure vann Stoeliten under Elitloppshelgen i fjol på segertiden 1.09,6 över distansen 1 640 meter autostart gjorde hon det på nytt löpningsrekord – från dödens.

– Hon har visat att hon kan springa fort, men hur pass fort hon kan springa vet inte ens jag, säger Daniel Redén.

Elitloppet på Solvalla avgörs söndagen 26 maj, där segraren erhåller tre miljoner kronor. Elitloppet är ett inbjudningslopp där 16 hästar tävlar i två olika försök med åtta hästar i vardera. De fyra främsta i varje försök möts i en final.

ARTIKELN HANDLAR OM

Elitloppet

Trav

Solvalla