Svante Båth: ”Det går inte att vara mer nöjd”

Kapable Very Kronos gjorde debut på Vincennes

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Very Kronos

Very Kronos gjorde debut på Vincennes i Paris.

Den femåriga talangen slutade sexa – och tränaren Svante Båth var helnöjd.

– Jag kan inte vara mer nöjd med honom, säger han.

Ready Cash-sonen Very Kronos har hittills i sin tävlingskarriär tagit tolv segrar på 21 starter och har sprungit in knappt 1,2 miljoner kronor.

Han har alltid varit väldigt lovande och tillhört de absolut bästa hemma i Sverige i sin årskull – men har vid flera tillfällen, viktiga sådana, gjort bort sig med galopp.

Under söndagen gjorde den kapable hästen tävlingsdebut på Vincennes i Frankrike, och slutade sexa tillsammans med Erik Adielsson.

Nu blir Very Kronos kvar i Frankrike för fortsatt tävlande.

”En rejäl avslutning”

Även om det ”bara” blev en sjätteplats för hårt spelande Very Kronos och drygt 16 000 kronor in, så var hästens tränare Svante Båth belåten med sin springare.

– Jag var jättenöjd med honom, jag kan inte vara mer nöjd. Han skötte sig perfekt, säger Svante Båth och fortsätter:
– Vi körde lite med tanke på framtid, och han blev också rejält påkörd ett par gånger, men klarade det också och det var bra. Han svarade sedan för en rejäl avslutning.

Pratat något med Erik Adielsson efter loppet?

– Ja, vi flög hem tillsammans och Erik var jättenöjd han också. Hästen går väldigt fort sista 1 000 meterna, och framför allt de sista 300 meterna av loppet.

”Har ett bra lopp i Caen”

Vad händer med Very Kronos nu?

– Han blir kvar i Frankrike, han har ett bra lopp i Caen den 15 mars som vi har börjat sikta in oss på, och sedan har vi lite andra olika valmöjligheter efter det.

Gav söndagens lopp dig den känsla du ville ha med Very Kronos, för framtiden?

– Ja, verkligen. Han klarade voltsystemet, visade att han trivdes bra barfota på den banan, och även om jag så klart hade hopp och tro att det skulle fungera innan, så var det skönt att få det bekräftat, säger Svante Båth.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav