Satt med en klump i halsen av lycka...

Nybrink om utrustningshysterin, analysen av V75 och systemförslaget

Vår bästa tid är väl nu?

För oss som gillar trav och ­älskar hästar, menar jag.

Bara vi inte vänder dem ­ryggen och maler barfota.

Foto: MALIN ALBINSSON/TR BILD
Vikings Preacher spikas av Micke Nybrink på lördagens V75-kupong från Jägersro.

ANNONS: Nu kan du rygga Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


Förra veckan var häftig med djur som Milliondollarrhyme, Double Exposure, Magic Cash, Perfect Dynamite, Milligan’s School och allt vad de hette som visade upp sig.

Jag satt med en klump i halsen av lycka och tittade.

Tyvärr tvingades jag också konstatera att de fina tävlingarna på Solvalla drunknade i barfotasnack (suck), jänkarvagnar (usch), skygglappar (blä) och rycktussar (käften), under hela veckan, ­både i skrift och tal, tills man mådde illa. Det var som spam. Var är deleteknappen?

Ryck upp er!

Travet har problem på många sätt, hästarna är numera sekun­dära, till och med när de bästa börjar röra på sig. Eller det är nästan som värst då. Tycker ni som jag? Att våra fyrbenta stjärnor gått förlorade i en utrustningshysteri som ingen annan sport kan visa upp?

Tjatar man om fotbollsskor, hockeyklubbor, skidor, golfbollar och cyklar på samma sätt? Nej, det blir ganska boring. Vi får rycka upp oss – bjuda på info men prata och skriva om roligare saker. Hur bra är han, Milliondollarryhme? Jösses vilken pålle. Och vem vågar möta Propulsion på Umåker?

Bombar 700 kvar

V75-1: Gambit Brodde var brutalt bra senast och kan givetvis vinna igen, Lugauer låter helnöjd med läget och bombar 700 kvar. Men vi är på Jägersro och i ledningen sitter Adde S.H.

För den som vill vinna en miljard är Pastorn streckvärd, rygg ledaren och lucka?

V75-2: Campo Bahia är kanske Sveriges bästa fyraåring. Snyggast är han i alla fall och ett par av insatserna 2018 var snudd på overkliga. Om han förlorar är han antingen sjuk eller har galopperat bort sig.

Kolla hans lopp

V75-3: Sju hästar i högsta klassen skulle man kunna reta upp sig på men det här är oerhört raffinerat. Rajesh Face fick innerkant, sämsta tänkbara spår, men är ett lejon med hemmaplan.

Racing Mange, Day or Night In och Angle of Attack är blixtar bakom bilen. Värst är väl Angle? Kolla gärna på hans lopp i Frankrike, han har varit grym. Och Cyber Lane, JU:s stora hopp i Elitloppet, han är också som en iller i starten. Vem vinner?

V75-4: Se gärna Sobel Jasmine senast och inse att hon är superläcker. Queen of Sand kanske är bäst men jag vet inte... läget, formen, Jägersro? Roly Poly gillar jag, snacka om hedershäst som alltid går bra. Hon är för lite spelad.

Den roliga i listan

V75-5: Omgångens huvudvärk. Norton Commander är rysligt kapabel och Conrad är kaxig, det blir man bakom en sån häst. Men ändå – spår tolv, två raka galopper, en vinst på fem.

Lite som med Queen of Sand, att vi säger syn. Panamera är den roliga i spellistan men lösningen är deep pockets, att hel­gardera och be om notan.

V75-6: Jag tror gärna lite för mycket på hästar jag beundrar. Vikings Preacher är en sån. Adielsson från springspår, startsnabb häst och Jägersro (”nerförsbacke” sista 200) gör att det blir spik. ­Annars måste vi ta alla, väl?

V75-7: Tror att Stonewashd Diamant är klar. Har aldrig hört Peter Untersteiner låta så nöjd inför en årsdebut. Och vi minns även spurterna förra året.

Helgens tips

1. 6 Vikings Preacher (Jägersro, V75-6)

Topphäst, toppkusk, toppläge – toppchans?

2. 5 Angle of Attack (Jägersro, V75-3)

Hittat nya växlar i Frankrike. Måste passas.

3. 9 Stonewashd Diamant (Jägersro, V75-7)

Härlig spurtare med rätt läge. Chansspik.

Micke Nybrinks V75-system

V75-1: 3, 9, 10, 6, 2, 5 (11–4)

V75-2: 4 Campo Bahia (5–2)

V75-3: 7, 3, 4, 1, 5 (6–8)

V75-4: 4, 12, 2, 9, 7, 8, 6, 15 (3–14)

V75-5: Alla 12 hästarna (3–9)

V75-6: 6 Vikings Preacher (8–1)

V75-7: 9 Stonewashd Diamant (1–5)

2 880 rader/1 440 kronor


ANNONS: Nu kan du rygga Sportbladet-experternas andelsspel på V75 och V86. Här går du med i andelslaget. [Extern länk]


avMicke Nybrink

ARTIKELN HANDLAR OM