Wangle: ”Snacka om fantastisk utveckling”

avCarl Wangle

TRAV

Han var inte i närheten av att matcha kulltoppen för 5 månader sedan.

Nu, efter att ha bytt hemstad till Halmstad och till Johan Untersteiners regi, imponerar Pastore Bob.

Snacka om fantastisk utveckling.

Johan Untersteiner har gjort det igen.

Och Christoffer Eriksson fortsätter vinna storlopp.

Detta är två av Sveriges största framtidsmän utan snack.

I Prins Carl Philips Jubileumspokal var det duon som fick showa igen.

Johan som tränare – Christoffer som kusk.

Här är Sportbladets Plusbetyg från omgången

Pastore Bob: Snacka om förvandlingsnummer hos Johan Untersteiner. Hästen vann storloppet och Prins Carl-Philips Jubileumspokal på supertid och därmed tog profilen Kari Lähdekorpi en ny storloppseger. Segertiden blev 1.10,6 och det var i bländande stil hela vägen. Tiden var den snabbaste segertiden under 2018. Grattis!

Keycard: Veijo Heiskanen ryckte skorna för första gången och hästen var minst sagt 50 meter bättre. Wow, trots en sylvass öppning och häftigt tempo loppet igenom så var konkurrenterna chanslösa, Veijo bara åkte ifrån sina motståndare och kunde vinka åt publiken. Vilken prestation, svårslaget! Segertiden blev tillslut 1.13,4...

Bo C.: Jorma Kontio körde resolut till ledningen och sedan var det spel mot ett mål för den här läckra fyraåringen. En nära vän till mig sa att hästen har en grym kapacitet inombords och att vi var tvungna att spela. Tack, hästen var totalt stenklar och imponerade stort. Bo E Nilsson vann sitt första lopp på V75 och bara det är stort. Men jag tror att Bosse som hästen kallas kommer ha mycket roligt på travbanan framöver. Tänk er barfota på denne, då jäklar.

Southwind Feji: Visst, hon såg inte som bäst ut i dag, men jag tror knappast att hästen var speciellt trött i mål. Det blev inget lopp när Double Exposure blev struken, men att inbringa sin nionde raka seger är respekt. Nu har supertalangen vunnit en miljon kronor på ett mål, snacka om succé.

Björnemyr Texa: Gjorde inga fel och med världens bästa kusk i sulkyn så var det bara en häst på banan i kallblodsloppet. Björn Goop hittade ledningen på två steg och det var en kuskinsats som bara Goop kan fixa. Sedan var norske gästen överlägsen.

Vikens High Yield: Spelades till klar favorit och hyllas nästan alltid före loppen, men hästen har svårt att släppa till. På V75 fick hästen ett tufft lopp, men kastade in handduken riktigt tidigt. Nja, det var inga plus.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75