Tränaren är glödhet – han leder runt om...

Michael Carlsson synar lopp för lopp på Solvalla lördagen den 30 mars

Foto: MIKAEL ROSENQUIST/TR BILD
Timo Nurmos Global Trust är en av V75-spikarna.

Timo Nurmos är glödhet med sju hästar i V75-finalerna.

Här får ni den senaste infon efter torsdagens sista fin­slipande jobb.

Det blir en del spännande balans- och utrustningsändringar och bästa spiken i omgången är Global Trust som leder runt om.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


V75-finaler på Solvalla innebär som vanligt högklassiga race och lita på att det kommer att gå undan nu när våren har kommit och temperaturen stiger.

Jag hade telefonkontakt med ­Timo Nurmos i går för­middag samtidigt som han satt och körde de sista finslipande jobben med V75-hästarna. Det var tummen upp på samtliga och lita på att de är toppade till max nu när det handlar om finaler.

Solvalla-tränaren tycker själv att bästa chansen är Global Trust i V75-7. Jag var inne på att spika hästen redan innan jag pratade med Nurmos med tanke på hur han avslutade senast och vilket utgångsläge den startsnabbe hästen har. Han blev visserligen fint framdragen av Rushmore Face som var grymt bra vid segern men nu är det ombytta roller med spår tre för Global Trust och åtta för Rushmore Face.

När sedan tränare Nurmos ­berättar om mycket spännande balans- och utrustningsändringar låter det nästan för bra.

Det blir barfota runt om, har gått så två gånger för länge sedan men då var hästen inte färdig, enligt Nurmos.

Tar inte en längd

Sedan blir det urryckare för första gången vilket har testats i jobb med bra effekt. Det blir jänkarvagn och helstängt huvudlag som senast och dessutom den nya typ av längre gamascher som hästen gick med för första gången senast, vilket fungerade helt perfekt.

Weekend Fun tar inte en längd på Global Trust sida vid sida och det finns ingen som tar honom den här gången. Spets och slut.

Vi inleder omgången som vi avslutar och spikar. Det blir Double Exposure som är tillbaka efter ett drygt två månader långt uppehåll men rapporterna från träningen i ler- och sandbanan är mycket goda. Trots uselt läge är hon bara bäst i gänget och krossar konkurrenterna oavsett position.

Första barfota runt om, jänkarvagn och norskt huvudlag, har Conrad Lugauer basunerat ut på favoriten Quite a Quality i V75-2.

Det låter förstås mumma. Men jag väntar på att Randemar R.D. ska få vinna efter två vassa avslutningar från dåliga lägen i V75. Det kan vara dags nu.

Nurmos-tränade Magic Cash kommer att gå barfota runt om och i jänkarvagn som senast, men nu blir det helstängt huvudlag (öppet senast) och första med urryckare (fast huva senast).

Pass upp om det blir stenhårt tempo. Hästen är stark och under utveckling.

Eelis är jättefin i träningsjobben och vann med krafter kvar på V75 efter ett uppehåll senast. Ska ha gått framåt och vara ytterligare bättre nu med loppet i kroppen.

Lite oklart om han kan hålla ledningen från innerspåret men kan även vinna från andra positioner. Barfota runt om och jänkarvagn, men nytt är norskt huvudlag.

Intressant till tre procent

Jag streckar fem hästar i stoloppet, V75-4, men tror främst att det står emellan Thanasi Bob och Velegance, som möttes senast i Kalmar och då vann den förstnämde från ett bättre läge.  Intressant om Peter Untersteiner träffar från springspåret (när gör han inte det?) och slussar iväg Velegance till ledningen då är hon intressant till tre procent.

Harran Boko var helläcker vid segern senast och Lugauer är fortsatt lyrisk. Hästen har dock varit ojämn tidigare och som Thriller N.P. presterat på slutet, framförallt senast, går inte favoriten säker.

Smällkaramellerna är Nurmos-duon Marvelous och Mellby Club. Frågan är om en häst kan se finare ut än vad Mellby Club gjorde i comebacken. Nu blir det eventuellt barfota runt om och jänkarvagn (för första gången) samt helstängt huvudlag.

Marvelous tränar starkt och tävlar barfota samt med norskt huvudlag (nytt). Se upp.


ANNONS: Nu kan du ta rygg på Sportbladet-experternas V75- och V86-system. Här kan du gå med i andelslaget. [Extern länk]


Micke Carlssons V75-system

V75-1: 8 Double Exposure (2–7)

V75-2: 2, 5, 11, 7, 1, 10 (6–12)

V75-3: 1, 2, 4, 8 (6–10)

V75-4: 7, 3, 6, 2, 11 (13–14)

V75-5: 9, 2, 1, 11 (6–3)

V75-6: 1, 11, 6, 3, 2 (4–5)

V75-7: 3 Global Trust (4–9)

2 400 rader/1 200 kronor

avMichael Carlsson

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

V75-tips

Solvalla

Hästar