Profilens tips: ”Vi får en hemmavinnare”

Bergsåkersprofilen har spelat in miljoner på trav genom åren

1 av 2 | Foto: MICKE GUSTAFSSON / TR BILD
Tipsoraklet Börje Andersson.

avCharlie Hedstad

TRAV

Det är en stor dag för Bergsåkerprofilen, Börje Andersson, på lördag.

Dels är det V75 på hemmaplan och så äger han Smedsbo Faksen i V75-4.

– Jag tror vi får en hemmavinnare i V75-2, 4 Vanessa F.B, säger han.


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets populära experter på V86 och V75 - ta rygg här [Extern länk]


Tipsoraklet Börje Andersson är en av dem som har bäst koll på norrlandstravet och Bergsåker i synnerhet, han har varit aktiv runt banan utanför Sundsvall i över 35 år och sköter även banans tips-tv. Under åren har 67-åriga Andersson spelat in flera miljoner på trav, framgångarna har kommit både på V86 och V75.

– Man måste läsa på för att lyckas i längden, sen kan det såklart ske tillfälligheter som är svåra att förutse men man har en stor fördel om man är påläst. Att gå sin egen väg vad det gäller spikar tror jag är viktigt, säger han.

Förutom tipsexpert så äger även Börje Andersson en del hästar, främst kallblod. Största stjärnan just nu är helt klart Smedsbo Faksen, Jan-Olov Persson tränar hästen som ståtar med två raka segrar. 

– Jag har varit med på mycket hästar genom åren, men 75 procent har nog varit kallblod.

”Plocka bort brodden”

När Trav365 når “Mr Bergsåker” så ska han precis avnjuta en segerbakelse, då hans delägda Skorpion vann ett lunchlopp på Bollnäs. På lördag väntar större lopp som hästägare, Smedsbo Faksen siktar på att ta tredje raka.

– Jag känner mig lite optimist inför lördag, senast gick han med mycket brodd och dem lär vi kunna ta bort till helgen, det kan vara positivt, säger Börje och tillägger:

– Det finns dock lite frågetecken för startmomentet och sen även om Storm Odd får smyga med, så finns risken att vi åker dit på speed.

Vad är viktigt att tänka på när Bergsåker arrangerar tävlingar?

– Vi har en väldigt aktiv banpersonal och det kommer inte vara några problem med banan. Vi har långt upplopp så det hinner hända en hel del innan hästarna är i mål.

Har vi något hemmaekipage vi kan spika på lördag?

– Jag tror vi får en hemmavinnare i V75-2, 4 Vanessa F.B. Uffe kör fram i ett tidigt skede och då blir det nog svårt att plocka ner henne, Markus Pihlström har riktigt fin form på grejerna, säger Börje Andersson.


ANNONS: Nu kan du spela med Sportbladets populära experter på V86 och V75 - ta rygg här [Extern länk]


ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75