Färske proffstränaren jagar första V75-segern

Oskar J Andersson: ”Det är skoj som fasen”

Foto: TR Bild
Oskar J Andersson

avChristoffer Wickman

TRAV

Travtalangen Oskar J Andersson, 26, är färsk proffstränare.

På lördag jagar han sin första V75-seger.

– Urgent Call ska vara med och slåss om det, säger Oskar J Andersson.

Efter flera år hos Rommeproffset Jörgen Westholm så var det i år dags för travtalangen Oskar J Andersson, efter flera år som framgångsrik lärling, att stå på egna ben.

Den 28 mars tidigare i år så gjorde också Oskar J Andersson sin första start som proffstränare – det slutade med en andraplats för Urgent Call i Örebro.

Med just Urgent Call så jagar den färske proffstränaren sin första V75-seger som proffstränare på lördag från Gävle.

Hittills har Oskar J Andersson hunnit med elva starter som proffstränare, det har slutat med två segrar och 162 000 kronor i inkörda prispengar – och antalet hästar i träning är i dag uppe i 18 stycken, och växer stadigt.

”Den har jag respekt för”

4 Urgent Call (V75-7) kommer till lördagens V75-lopp med två raka segrar.

– Han känns jättefin och det känns som att han har gått framåt med senaste loppet på Mantorp, han är pigg och glad och det är mer tryck i honom i träningen, säger Oskar J Andersson.

Hur ser du på uppgiften för er del?

– Det är svårt att säga. Det är klart det är tuffare emot, men näst senast på Solvalla så slog han Bucks to Burn och den vann ju på V75 sen. Vicario var inte som bäst senast på Solvalla och galopperade upprepad då och där är formen ett frågetecken, men den hästen har jag respekt för. I övrigt känner jag mig inte slagen på förhand, och jag tycker vi ska vara med och slåss om det.

”Det är skoj som fasen”

Urgent Call kommer på lördag att tävla barfota runt om, det för första gången på länge.

– Han gick så två tillfällen i fjol, bland annat när han vann V75 i Örebro. Sedan blir det googles, och det hade han i de två första starterna för mig, men senast tävlade han med can’t see back, det var för att det var lite enklare lopp då och att jag ville ha en växel till detta, berättar Oskar J Andersson.

Hur har du upplevt din första tid som proffstränare?

– Bra tycker jag, det är skoj som fasen. Folk vill vara med och satsa, och hästarna har varit fina tycker jag, de som vi har startat. Det känns bra i träning så det är bara att fortsätta på inslagna vägen och hoppas det släpper på framöver.

ARTIKELN HANDLAR OM

V75

Trav