Så var försöken i Sprintermästaren

Vägen till finalen – så var uttagningsloppen till Sprintermästaren

1 av 6 | Foto: ATG LIVE
Så här såg det ut efter spårlottningen till finalen av Sprintermästaren.

avDaniel Söderbäck

TRAV

Storfavoriten Perfect Spirit höll undan och vann finalen av Sprintermästaren 2018.

Trav365 rapporterade under kvällen.

Så här var försöksloppen.

Finalfältet:

1) Enterprise – Björn Goop. Tränare: Stefan Melander

2) Hazard Boko – Per Lennartsson

3) Calle Crown – Christoffer Eriksson. Tränare: Tomas Malmqvist

4) Super War Horse – Kevin Oscarsson. Tränare: Jerry Riordan

5) Perfect Spirit – Örjan Kihlström. Tränare: Daniel Redén

6) Van Kronos – Erik Adielsson. Tränare: Svante Båth

7) Transcendence – Robert Bergh

8) Capitol Hill – Ulf Ohlsson. Tränare: Svante Båth

9) Lucifer Lane – Johan A Nilsson. Tränare: Thomas L Nilsson

10) Waffle – Johan Untersteiner

Distans: 1 609 auto.

Förstapris: 995 830 kronor.

Starttid: 22.10.

V75–2, försök 1 Sprintermästaren:

Vinnare: 1 Calle Crown – Christoffer Eriksson

Segertid: 1.10,3.

Förstapris: 125 000 kronor.

Klara för final:

1:a: 1 Calle Crown – Christoffer Eriksson

2:a: 2 Perfect Spirit – Örjan Kihlström

3:a: 7 Transcendence – Robert Bergh

Så var loppet:

Christoffer Eriksson sände iväg Calle Crown till ledningen och väl där vägrade ekipaget släppa taget. Hambletonian-vinnaren, och storfavoriten till vinnaren av Sprintermästaren, Perfect Spirit hade aldrig någon chans att komma ikapp. Örjan Kihlström valde att spara krafterna till finalen. Det var Perfect Spirits första förlust på svensk mark.

Se loppet igen. OBS: Extern länk.

Kommentarerna:

– Det var bra, jag känner en lättnad över att det funkar det vi gjort. Det känns som man kan ha chans i en final. Jag vet att han är stark, jag kände mig ganska trygg i sista sväng. Jag har en av hästarna som kan göra upp om det i finalen men spårlottningen avgör allt, sa Tomas Malmqvist, tränare till Calle Crown i V75 Direkt.

– Han har gått bra lopp en längre period och när vi fick utgångsläget ville vi prova. Jag märkte stor skillnad på balansen (lättare fram). Det var nog det som gjorde det mesta. Jag vet att han (Perfect Spirit) kanske har lite bekymmer i svängarna. Han var så bra i försöket nu Calle och hoppas han är lika bra i finalen, sa segerkusken Christoffer Eriksson.

– Den andra (Calle Crown) var bra, vi får se om vi kan hitta någon växel till i finalen, nu var vi aldrig nära att slå honom, men det positiva är att jag inte behövde vrida ur det sista, eftersom jag kände att det var omöjligt att komma ikapp. Om jag är besviken? Man hoppas alltid att man ska kunna vinna med en sådan här häst, men det är finalen som gäller, sa Örjan Kihlström, kusk till Perfect Spirit.

– Fantastiskt, modigt av honom att hålla och inte få fäste sista biten och ändå vara trea i mål. Nu har vi inget att förlora och det blir barfota i finalen, sa Robert Bergh, tränare och kusk till Transcendence.

– Jag tror Perfect Spirit travar för dåligt i svängarna, han tappar för mycket och det blir svårt att få upp farten även på rakorna. Jag tror han (tränaren Daniel Redén) kommer sätta på en huvudstång i finalen, sa Patrik Fernlund, expert i V75 Direkt.

V75–3, försök 2 Sprintermästaren:

Vinnare: 5 Hazard Boko – Per Lennartsson.

Segertid: 1.12,5.

Förstapris: 125 000 kronor.

Klara för final:

1:a: 5 Hazard Boko – Per Lennartsson.

2:a: 2 Lucifer Lane – Johan A Nilsson.

3:a: 1 Waffle – Johan Untersteiner.

4:a: 3 Capitol Hill – Erik Adielsson (Bäst seedad fyra)

Så var loppet:

Johan A Nilsson och Lucifer tog kommandot, men släppte tidigt över ledningen till Per Lennartsson och Hazard Boko. Sedan var det avvaktande, lågt tempo, och enbart en väntan mot finalen i Sprintermästaren. Både Hazard Boko och Lucifer Lane bör ha sparat ovärderliga krafter inför finalen 22.10.

Se loppet igen. OBS: Extern länk.

Kommentarerna:

– Det var ett lugnt heat och ett prov utan värde, men han kändes så fin som jag hade önskat. Jag trodde inte att han (Johan A Nilsson, Lucifer Lane) skulle släppa ledningen, men jag provade och Johan gjorde ingen ansats till att svara, sa Per Lennartsson, tränare och kusk till Hazard Boko.

– Jag måste samla mig lite hur jag ska utrusta honom i finalen, han känns så oerhört fin, fortsatte han.

– Han kändes pigg hela vägen. Jag körde emot honom (Hazard Boko) senast och såg hur bra Hazard Boko var då, så jag var lite osäker. Det kändes som jag hade mycket kvar över mål, sa Johan A Nilsson, kusk till Lucifer Lane.

– Det var en trevlig överraskning. Han gör alltid sitt och jag hoppas kunna vara med och ta en fin slant i finalen, sa Johan Untersteiner, tränare och kusk till Waffle.

V75-4, försök 3 Sprintermästaren:

Vinnare: 3 Enterprise – Björn Goop.

Segertid: 1.11,9.

Förstapris: 125 000 kronor.

Klara för final:

1:a: 3 Enterprise – Björn Goop

2:a: 4 Super War Horse – Kevin Oscarsson

3:a: 6 Van Kronos – Erik Adielsson

Så var loppet:

Björn Goop och Enterprise, som delägs av fotbollsprofilerna Hasse Backe och Lasse Granqvist, och Unibet-grundaren Anders Ström, försökte nå ledningen, men kunde inte svara ut Kevin Oscarsson och Super War Horse. På väg mot upploppet såg det ut som att Super War Horse skulle hålla undan, men vinglade till och hamnade på innerplan, och tappade fart, när kusken Kevin Oscarsson ryckte tussarna. Björn Goop och Enterprise kunde ta sig förbi och vinna loppet.

Se loppet igen. OBS: Extern länk.

Kommentarerna:

– Han var jättefin, det blev ett annorlunda lopp, jag trodde jag skulle kunna svara ut Super War Horse. Men det blev en perfekt rygg för oss. Det blir en intressant final, sa segerkusken Björn Goop.

– Jag blev väldigt förvånad när jag ryckte tussarna. Han tog i så mycket så han studsade in på innerplan. Jag var otroligt besviken och han hade aldrig torskat annars, sa Kevin Oscarsson, kusk till Super War Horse.

– Han gick fantastiskt bra och hade ruskigt snabba hästar invändigt, och gick riktigt bra i skymundan. Ett hack lite längre fram utmanar han till och med, sa kusken Erik Adielsson bakom trean och finalklare Van Kronos, tränad av Svante Båth.

– Det var en bra känsla efter försöket med tanke på hur het han var före start. Lite högre puls blir det inför finalen och jag är i telefon med Lasse Granqvist, skriver Hasse Backe i ett sms till Trav365.


Här följer du Trav365:s liverapportering från V75.

Här är de fem högsta V75-vinsterna 00:35
ARTIKELN HANDLAR OM

V75