Hämnden: Nu hånas Finland – av Sverige

avDaniel Söderbäck, Minimedia

Spelbolag säkra på svensk kvalseger – betalar tillbaka pengar om Finland vinner

Hela Sverige hånades av Finland efter VM-guldet i ishockey.

Nu kommer den svenska hämnden – från ett spelbolag.

– Finland har jublat klart nu. Sverige kommer att ta en gruvlig revansch i fotboll och vi på Betclic är så säkra att vi betalar tillbaka insatserna på svensk seger om Finland skulle vinna EM-kvalmatchen, säger presschefen Dan Vikman.

Finland har aldrig spelat ett stort mästerskap i fotboll. Och lär knappast göra det 2012 heller.

När våra grannar i öst vann VM-guldet i ishockey i Slovakien, efter finalsegern mot Tre Kronor, hånades Sverige kraftigt av segerrusiga finländare.

”Glöm inte napparna”

Här är några exempel:

När den finske lagkaptenen Mikko Koivu skulle ta emot VM-bucklan på isen efter slutsignalen gjorde han en piruett så att han vände ett hånleende ansikte mot de svenska spelarna.

100 000 finländare firade VM-guldet på torget i Helsingfors. Konferenciern eldade på dem med orden: ”Vet ni vilken svensk som var bäst på isen i går kväll? Jo, målvakten Viktor Fasth... ha, ha... han släppte ju faktiskt bara in sex mål”.

Den finska tidningen Ilta-Sanomat bjöd in svenskar till guldfesten: ”Kära svenskar, det här skulle ju vara en barnlek för er. Ni tecknade till och med en napp i munnen på Lejonet. Visst var det en barnlek – för oss. Vi ses på torget. Och ni svenskar – kom ihåg att ta med napparna”.

kvällen efter guldet reste finska medborgare över gränsen och hissade den finska flaggan i Haparanda. De passade även på att bränna den svenska flaggan.

”Skulle kunna vinna själv”

Men nu får det vara nog.

Nu är det Sveriges tur att håna Finland – och det är ett spelbolag som gör det inför EM-kvalmötet i fotboll på tisdag på Råsunda.

Spelbolaget Betclic är så säkra på att Finland INTE vinner matchen, att de tänker betala tillbaka pengarna till de som spelat på en svensk seger, om Finland skulle lyckas vinna mot storebror i fotboll – något de aldrig tidigare lyckats med i tävlingssammanhang.

– Sverige är klassen bättre än Finland i fotboll. Så är det bara. Nu är det dags för ett riktigt svenskt segerjubel. Zlatan skulle ju nästan kunna spela själv och vinna. Vinner Finland lovar jag att gå genom Camden Town i London i badbyxor och en blåvit flagga, säger Vikman på Betclic.