Busen slog till igen – sänkte NHL-svensken blodig

Oskar Sundqvist brutalt tacklad av Tom Wilson

avSimon Norberg

Oskar Sundqvist, 24, krigar för att ta en plats i St. Louis Blues premiärlag.

I genrepet mot Washington blev han brutalt överfallen av Capitals hårding Tom Wilson.

Svensken fick ledas blodig av isen.

Washington Capitals beryktade forward Tom Wilson, 24, knockade dubbla Pittsburgh-spelare under Stanley Cup-slutspelet i våras.

I ett av mötena fick Zach Aston-Reese lämna isen med både bruten käke och hjärnskakning efter en smäll från Wilson. Tacklingen gav honom tre matchers avstängning.

Efter triumfen med klubben blev han sedan belönad med ett fint kontrakt på sex år – till ett värde av närmare 275 miljoner svenska kronor – när han förlängde i somras.

Fick ledas av

I dag var det svenske Oskar Sundqvist tur att känna på en smäll från forwarden. 24-åringen drev in i anfallszonen och precis när han avlossade kom Capitals-spelaren från blind-side och tacklade svensken.

Wilson fick matchstraff medan Sundqvist blodig fick ledas av isen med hjälp av medspelare.

Svensken gjorde bara 42 matcher för Blues under fjolåret och har under sina år i Nordamerika pendlat mellan NHL och AHL. I somras skrev han på ett nytt ettårskontrakt med klubben.

Risken finns nu att han missar premiären mot Winnipeg på torsdag.

Washington vann sedan matchen med 5–2 och efteråt uttalade sig Blues-tränaren Mike Yeo.

– Han är garanterat skadad. Han har inte hunnit träffa en läkare, men jag blir förvånad om han inte blir borta ett tag. Det var ett överfall. Det är så han (Tom Wilson) gör, han har gjort det förut och även mot oss. Det är så han spelar och vi får se vad ligan gör åt det, säger han enligt NHL-reportern Tom Gulitti.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM