Lundqvist om sitt samarbete med spelbolag

”Jag lägger in en halv miljon – och vill att ni matchar det”

avDaniel Sörensen

HOCKEY

Vissa idrottare har sagt blankt nej till att medverka i spelreklam.

Henrik Lundqvist är ett undantag – men han gör det på sitt sätt.

– Om det skulle bli tal om ett samarbete så sa jag: Det här vill jag göra, säger han till GP.

Flera stora idrottsstjärnor, bland annat Charlotte Kalla och Hanna Öberg, har tidigare valt att inte vara med i reklam för olika spelbolag.

I en intervju med GP i maj förklarade Kalla hur hon motiverar sitt val.

– Det finns så mycket lagstiftning som inte når de utländska spelbolagen och de tar inget ansvar för de som har problem. Det finns ett så himla stort mörkertal med spelmissbruk och är man stor måste man också ta ansvar, sa hon då till tidningen.

”De valde att matcha mitt bidrag”

Men en som valt att ändå samarbeta med ett spelbolag är New York Rangers-målvakten Henrik Lundqvist, 36.

Han har däremot gjort det på sina egna villkor. Tillsammans med företaget har han startat 30/30-fonden – han kommer att dela ut 30 000 kronor till 30 svenska idrottsklubbar.

– Om det skulle bli tal om ett samarbete så sa jag: Det här vill jag göra. Idrotten har betytt mycket för mig. Jag sa vad jag tänkte och vad jag ville göra. Jag lägger in en halv miljon – och vill att ni matchar det, berättar Lundqvist för GP.

Gillar att det diskuteras

Han säger att han tycker att det är bra att andra ifrågasätter och diskuterar kontroversen att idrottsstjärnor gör reklam för betting och spel.

– Jag vet att diskussionen finns. Självklart. Det ska man ha respekt för. Spel och sport har alltid hört ihop. Det har funnits så länge jag vet, säger han till tidningen.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM