Leksand startar stiftelse i Tobias Forsbergs namn

Foto: Henrik Hansson / TT / TT NYHETSBYRÅN

avJonathan Nilsson

HOCKEY

Leksands Tobias Forsberg berättar för första gången om sin kamp efter den allvarliga skadan.

”Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar.” skriver han i ett känslofyllt inlägg på Instagram.

Nu startar Leksands IF en insamling för att stötta Tobias rehabilitering och framtid.

Det var i den hockeyallsvenska matchen mellan Leksand och Almtuna på annandagen i fjol som forwarden Tobias Forsberg skadades allvarligt efter att ha slagit huvudet i sargen.

31-åringen har tidigare berättat om hur rörd han har blivit av allt stöd. Nu bryter han tystnaden om sitt tillstånd i ett känslosamt uttalande.

”Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.” skriver han bland annat.

Startar insamlingsstiftelse

Leksands IF meddelar nu på sin hemsida att det kommer sättas upp en insamlingsstiftelse i Tobias Forsbergs namn, där samtliga medel oavkortat kommer gå till Tobias rehabilitering och framtid.

Denna stiftelse kommer starta under maj månad och mer information kommer att kommuniceras i Leksands kanaler.

ARTIKELN HANDLAR OM