”Nya” St. Louis nollade San Jose

avPer Bjurman

BUFFALO. Bluesen verkar vara över i St. Louis.

Efter en svajig månade visade Mike Yeos manskap verkligen klass när de i natt sänkte San Jose Sharks med 4-0.

– Vi har många nya killar i truppen och ibland tar det helt enkelt lite tid att komma samman som lag men senaste tio dagarna tycker jag det börjat se riktigt bra ut, säger målskytten Alex Steen till Sportbladet.

Det råder inga tvivel om att säsongsstarten varit en utmaning för vanligtvis obönhörliga St. Louis Blues.

De har tidvis spelat så knackigt att coachen Mike Yeo rivit sitt obefintliga hår och, inte helt ologiskt, förlorat så mycket att de ramlat ner i tabellens källarvalv.

Men som sagt:

Senaste veckorna har det sett mer normalt ut i Enterprise Center (som Scottrade Center döpts om till) och i natt var det verkligen goda gamla Blues som dök upp för holmgång mot San Jose.

Foto: Jeff Roberson / TT
Alexander Steen målskytt

Chad Johnson höll nollan och hans lagkamrater pangade in fyra mål – med mer på lut.

– Det har inte varit någon panik, för det är inte så att vi inte gjort det vi ska, säger Alex Steen när vi når honom efter nollningen.

”Min roll förändras”

– Det har bara tagit oss lite tid att komma ihop som lag. Sedan förra säsongen tror jag det är tolv nya killar i truppen. Då börjar man inte bara spela ihop hur som helst. Men tio senaste dagarna tycker jag det börjat se riktigt bra ut.

Den stora skillnaden i nattens match?

– Vi spelade mer kompakt, och med mer tryck som lag. Det var en riktigt fin laginsats.

Alex prickade själv in sitt femte mål för säsongen – det som innebar 4-0 – i tredje perioden och spelade också fram till en Jaden Schwarz-balja i slutet av andra.

– Jag tycker det går bra. Min roll förändras litegrann hela tiden, känns det som, men jag försöker hjälpa till med det de vill att jag ska göra.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM