Hedmans Tampa Bay stod för mäktig vändning

avPer Bjurman

NEW YORK. Det spelar ingen roll vad för situationer redan klara seriesegrarna Tampa hamnar i – till slut triumferar de i alla fall.

I natt låg de under med 4-2 inför sista perioden mot mäktiga rivalen Boston men vände och vann med 5-4.

– Vi har flera gånger på slutet visat att vi kan komma tillbaka från tuffa underlägen. Det kan vi ha stor nytta av när allvaret börjar om någon vecka, säger målskytten Victor Hedman till Sportbladet.

Det skulle vara så lätt att strunta i det.

Att koppla av åtminstone någon kväll.

Att inte anstränga sig så enormt när det tar emot.

De har ju redan vunnit grundserien och skulle fortfarande ha en marginal a tolv-tretton poäng om de så förlorade varenda match som återstår.

Men på något sätt lyckas Tampa Bay Lightning hålla motivationens låga brinnande omgång efter omgång – och stöter de på patrull bara gasar den ännu mer.

”Kommer ha nytta av det när allvaret börjar”

I natt hamnade de, efter en lyckad start när Steven Stamkos pangade in två fullträffar och nådde milstolpen 40 mål för femte gången i karriären, i tvåmålsunderläge mot Boston – ett lag få får in några kontrasmällar på.

Men Bolts iscensatte en förträfflig forcering i tredje perioden, vände och vann – tack vare ett sent mål av Anthony Cirelli.

– Det var överhuvudtaget en väldigt bra match från vår sida. Boston är en jäkligt tuff motståndare men vi såg till att de inte fick avlossa fler än sjutton skott på mål på hela kvällen, säger Victor Hedman på telefon från västra Florida.

– Och sedan fick vi till en väldigt skön vändning. Men vi har flera gånger på slutet visat att vi kan komma tillbaka från tuffa underlägen. Det var lika mot Carolina och mot Washington. Det känns bra, vi kommer att ha nytta av det när allvaret börjar om några veckor.

”Hade inte tänkt att hänga med”

”Vigge” stod själv för tolfte målet för säsongen i början av tredje – när han kom släpande bakom en fri Stamkos och lyckades få in en retur på Tuukka Rask.

– Först hade jag inte tänkt hänga med upp, men fick för mig att ”Stammer” för en gångs skull kanske skulle missa. Sedan blev det väl inte riktigt som jag trodde, jag fick försöka vara snabb med händerna där, fortsätter han.

Den 28-årige backstjärnan från Ö-vik har överhuvudtaget börjat sätta gott om puckar på slutet och ser ut att bli bättre och bättre ju närmare playoff han kommer.

– Mja, jag tycker det känts riktigt bra större delen av säsongen, jag har väl bara börjat producera lite mer frekvent på slutet. Men visst, jag känner mig fräsch och pigg, det gör jag.

Nu har seriesegrarna ledigt i fyra dagar. Sedan väntar grundseriespurtens verkliga klimax – den tredje matchen mot Washington på bara någon vecka.

– Det ska bli skönt att få ladda lite energi här några dagar, sedan ser jag verkligen fram emot den fajten, säger Victor.

1 av 3 | Foto: Jason Behnken / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
ARTIKELN HANDLAR OM