Hjälte igen – med sin kontroversiella straff

avJonathan Ekeliw

HOCKEY

DALLAS. Samma dragning, samma resultat.

För andra matchen i rad mot Minnesota blev Nashvilles Ryan Johansen straffhjälte – med en udda stoppfint.

– Det där är ett hån, säger Minnesotas målvakt Devan Dubnyk till The Athletic.

Det var en sevärd match i Nashville mellan Predators och Wild, 5–4 till hemmalaget.

Full fart, mängder av mål (bland annat ett av Pontus Åberg, hans första i Minnesota) och en dramatisk avslutning.

Precis som senast lagen möttes – i söndags – gick matchen till straffar, och då liksom nu var det Ryan Johansen som avgjorde med en kontroversiell stoppfint.

Målvakten rasande

Nashville-stjärnan bromsade plötsligt upp några meter från målvakten, gled långsamt fram utan att göra några rörelser – innan han blixtsnabbt drog pucken åt sidan och tråcklade in den i kassen.

Devan Dubnyk, Minnesota-keepern, var direkt framme hos domaren och klagade efter avgörandet. Han menar att Johansens patenterade dragning, som alltså varit lyckosam två matcher i följd, borde bedömas som regelvidrig. Det är nämligen inte tillåtet för skytten att stanna upp helt i samband med ett straffslag.

– Enligt mig stannade han upp helt. Det är frustrerande. Två matcher i rad nu, säger Dubnyk till The Athletic.

– Jag har inga problem med straffläggningar, men vill du hitta argument mot så har du ett där. Ett hån. Jag är förstås extra frustrerad nu eftersom att vi förlorade igen, men här har vi en kille som står stilla i slottet, rör sig inte aktivt framåt utan bara fintar lite med klubban. När jag till slut går ner fortsätter han att inte röra sig – bara stirrar på mig när jag försöker lyfta benskyddet. Fortsätter vänta. Sedan skjuter han pucken i mål. Jag vet inte vad det där är…

Nashville upp i topp

Målet blev hur som helst godkänt. Rätt, enligt Minnesota-coachen Bruce Boudreau.

– Det var en regelrätt straff. Jag tycker inte att han står helt stilla, utan gled framåt. Det var ett okej mål, säger han.

För Nashville, där Viktor Arvidsson stod för ett av målen, hans 28:e för säsongen, innebar segern att laget gick upp på första plats i Central Division. Minnesota innehar den sista wild card-platsen i den västra konferensen, två poäng före Colorado Avalanche.

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

ARTIKELN HANDLAR OM