Hyllar 08-kedjan: ”Värmer hjärtat”

avPelle Strandman, Tomas Ros

STOCKHOLM/KÖPENHAMN. Fyra nya mål från den hyllade 08-kedjan.

Efter 7–0-segern mot Österrike var Rikard Grönborg helt lyrisk.

– Det värmer ett hjärta, säger förbundskaptenen till Sportbladet.

Stockholmstrion Mattias Janmark, Rickard Rakell och Mika Zibanejad visade på nytt prov på högklassig hockeykemi när de låg bakom fyra av Tre Kronors sju fullträffar mot Österrike.

I båset stod förbundskaptenen och mös över det han fick se på isen, men inte bara för de fina kombinationerna som låg bakom målen.

– Det är kul att de har sån energi – och ger varandra energi där ute. Man märker både på bänken och i omklädningsrummet hur de snackar olika situationer och till och med sitter framför videon och tittar på saker. Det värmer ett hjärta för de är inte nöjda utan vill hela tiden lite till, säger Rikard Grönborg och fortsätter:

”Det ger oss spelglädje”

– Sen såg man jobbet också vid några backchecking-situationer. Det är uppoffringar i egen zon som skickar fantastiska signaler till resten av laget. De står inte bara för highlight-målen utan gör jobbet också.

Fyra matcher in i VM-turneringen med lika många segrar tycker Grönborg att lagets spel utvecklas åt rätt håll.

– Vi gör ett bra jobb och känner att vi blir lite bättre för varje dag. Det är viktigt. Det är bra kemi och vi visar bra spelglädje – och det är hårt jobb som ger oss den spelglädjen.

Nu väntar ett par dagars uppehåll för Sverige innan match mot Slovakien väntar på lördag.

Tre Kronors VM-guld 00:28
ARTIKELN HANDLAR OM