Landeskog: ”Han hade tur med båda målen”

Colorado Avalanche vann streckdrama

avPer Bjurman

NEW YORK. St. Louis och Vegas förlorade båda i natt – men blev ändå klara för playoff.

För samtidigt lyckades Colorado, med Gabriel Landeskog tillbaka i laguppställningen, vinna sitt livsviktiga streckdrama mot Arizona på straffar.

– Vi har ödet i våra egna händer nu, men måste fortsätta spela bra och vinna även de matcher som återstår. Det finns inga marginaler längre, säger ”Gabbe” till Sportbladet efter 3-2-segern.

Så var förutsättningarna inför nattens NHL-omgång:

Om bara inte Arizona tog bägge poängen mot Colorado skulle St. Louis och Vegas säkra sin playoff-status.

Därför gjorde det inget att St. Louis något otippat förlorade med 4-2 mot New York Rangers på Madison Square Garden – och Vegas behövde inte deppa över sin 3-2-förlust mot Minnesota i T-Mobile Arena heller.

”Oliver var onekligen bra”

För Avalanche slog Coyotes – även om det satt hårt åt. Med två mål i sista perioden – det andra med mindre än en minut kvar av ordinarie matchtid - såg en magnifik Oliver Ekman-Larsson till att kvittera den 2-0-ledning hemmalaget hade skaffat sig i mittakten. Men till slut lyckade Nathan McKinnon & co vinna på straffar.

– När man har 2-0-ledning borde man kunna spela lite tajtare defensivt än vad vi gjorde, men Oliver var onekligen bra. Lite tur hade han väl i och för sig på båda målen. Bra spelare har å andra sidan tur så det är väl inte så mycket att orda om, säger Gabriel Landeskog på telefon från Denver.

– Jag tycker ändå vi klarade av att ladda om bra till övertiden och straffavgörandet och lyckades vinna ändå. Det känns såklart väldigt skönt.

1 av 3 | Foto: David Zalubowski / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Ja, för med den här segern har Colorado tre poängs försprång – med blott fyra matcher kvar att spela. Det blir inte lätt för Coyotes att hämta in.

– Vi har ödet i våra egna händer och det är ju det man vill ha, vi behöver inte sitta och titta på vad andra lag gör. Men samtidigt måste vi fortsätta spela bra och vinna även de matcher som återstår. Det finns inga marginaler längre, fortsätter den svenske kaptenen. 

Som gjorde comeback efter den axelskada han ådrog sig i början av månaden – och den återkomsten ägde rum betydligt snabbare än väntat. 

– Mm, jag tycks ha bra läkkött och får tacka mamma och pappa för det. Men när situationen nu är som den är kände jag att det var nödvändigt att trycka på lite extra i rehab-arbetet. Samtidigt har jag blivit inspirerad av hur gubbarna spelat, de har ju gjort det otroligt bra, förklarar han.

– Lite rostigt kändes det ikväll och kondisen är aldrig den bästa efter ett så långt uppehåll. Men det gick ändå okej. Det var rätt match att komma tillbaka till. Den var ju otroligt viktig.

Nashville tycks vara på väg mot riktigt fin slutspelsform – och har framförallt börjat tajta till defensiven riktigt ordentligt.

Tidigare i veckan slog de Minnesota med 1-0 i St. Paul och i natt kvävde de förra finalmotståndaren Pittsburgh med 3-1 i PPG Paints Arena.

– Vi var väldigt bra, i synnerhet i spel fem-mot-fem, säger coachen Peter Laviolette till nhl.com

Pekka Rinne var lysande i kassen och Viktor Arvidsson prickade in sitt 32:a mål för säsongen – tillika det 100:e i NHL-karriären.

Mattias Ekholm bidrog med en assist.

Det har hackat lite i motorn hos västra tabellettan Calgary på slutet, men i natt lyckades de samla sig till en rejäl urladdning och klappade till Anaheim med 6-1 hemma i Saddledome. 

– Vi förtjänade att vinna, vi var bra, tycker målvakten Mike Smith.

Elias Lindholm och Rasmus Andersson stod för varsin assist.

Detroit Red Wings är sedan länge borta från alla slutspelsdiskussioner men spelar plötsligt väldigt bra och tog i natt fjärde raka segern genom att slå New Jersey med 4-0.

Se nattens resultat i målservice

ARTIKELN HANDLAR OM