Klart: Rekordstor tv-satsning på damhockey

avIbraheem Alsalman

Svensk damhockey skriver historia.

Från och med nästa säsong kommer samtliga matcher tv-sändas – som första damliga i världen.

– Det är jättebra för alla ungdomar att kunna se vilka stjärnor det finns, säger Fredrik Glader, huvudtränare i Luleå Hockey till Sportbladet.

Under måndagen meddelade det Svenska Damhockeyligan att de har gjort ett rekordstor tv-avtal med produktionsbolaget Sportsground, som årligen producerar 2 000 matcher på svensk elitnivå.

SDHL blir världens första damhockeyliga att tv-producera samtliga matcher. Det betyder att 200 matcher kommer kunna ses av alla. Det nya avtalet sträcker sig över sex säsonger.

Angelica Lindeberg kommersiell chef i SDHL är förstås nöjd och belåten.

”Detta är ett avtal som ger oss den långsiktiga grunden vi behöver för att popularisera sporten. Det ger oss kontinuitet, synlighet samt möjlighet till större intäkter – och förhoppningsvis innebär det att nu ännu fler upptäcker SDHL!”, skriver hon i ett pressmeddelande.

1 av 2 | Foto: SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
Luleå blev svenska mästare tidigare i år.

”Få in fler sponsorer”

Fredrik Glader, huvudtränare i Luleå Hockey jublar.

– Det är helt fantastiskt och ett steg i rätt riktning. Man ser hur damhockeyn växer och det är fler och fler som följer till exempel oss här i Luleå. Folk har upptäckt att det finns duktiga spelare. Jag tycker också att det är ett bra sätt att komma ut och marknadsföra. Då kan man också få in fler sponsorer och stötta damhockeyn, säger Luleås huvudtränare Fredrik Glader till Sportbladet.

Det som återstår nu är att ta fram en mediestrategiskt plan för att de befintliga och framtida fans kommer att ha möjlighet att se matcherna.

ARTIKELN HANDLAR OM