Regelbrott (?) vid Finlands segermål

Erkänner själv: ”Jag trippade honom”

avAndreas Käck, Hans Abrahamsson, Tomas Ros

HOCKEY

KOSICE/STOCKHOLM. Finlands avgörande mål föregicks av ett misstänkt regelbrott.

Det erkänner Harri Pesonen själv.

– Jag trippade (Adrian) Kempe, säger han till Sportbladet.

Tre Kronor klev in i kvartsfinalen mot Finland som stor favorit.

Men Lejonen gjorde en heroisk insats och vann efter förläning (5-4).

Efteråt lade sig flera av Tre Kronors spelare platt och hyllade Finland. Även förbundskapten Rikard Grönborg lyfte på hatten för våra grannar i öst.

– All kredd till Finland. De gör det riktigt bra, säger han.

Efteråt uppmärksammas ändå en situation som hade kunnat förändra utgången av matchen. Och situationen uppmärksammas – av en finländare.

Kempe omkull

För när Harri Pesonen möter Sportbladet i den mixade zonen erkänner han utan omsvep att han var rädd att domarna skulle blåsa av för utvisning i upprinnelsen till Sakari Manninens avgörande 5-4-mål.

Pesonen hade nämligen varit lite väl brysk i en duell mot Adrian Kempe, som gick omkull och därför inte hann backchecka ordentligt.

– Jag gjorde kanske en liten tripping på Kempe. Men i kväll tog domarna nästan inga utvisningar alls, säger Pesonen.

”Bra att de inte blåser”

Nej, totalt i matchen togs bara två utgivningar, båda finländska sådana.

Rätt nivå, tycker Pesonen.

– Jag tycker det är bra att de inte blåser, säger han.

Men du erkänner alltså att du trippade Kempe?

– Ja, lite, men så är det. Ibland blåser domarna, ibland inte.

Oavsett vad så tycker han att Finland förtjänar segern.

– Vi är det bättre laget, säger Harri Pesonen.

Laddar Matchlista
ARTIKELN HANDLAR OM