”En galen kväll”

avPer Bjurman

HOCKEY

NEWARK. Äntligen lossnade det för firma Auston Matthews-William Nylander.

Men det var framförallt gamlingen Patrick Marleau som, med två mål, såg till att Toronto kunde reducera Stanley Cup-serien mot Boston i natt.

– En galen kväll. Jag ser redan fram emot nästa match, säger den  ärrade 38-åringen efter 4-2-segern. 

Det är i kraft av all ung talang och stjärnglans Toronto åter blivit ett av NHL:s verkliga poplag igen och som sagt – efter ett par bleka insatser i Boston förra veckan, när de neutraliserades effektivt och inte fick något utrymme alls, visade radarparet Auston Matthews och William Nylander klassen i första hemmamatchen i natt.

Foto: Frank Gunn / TT / NTB Scanpix

Med fem och en halv minut kvar av andra perioden såg ”Lill-Nyllet” till att servera kompisen en suverän macka och han smällde resolut in pucken bakom Tuukka Rask.

– Otroligt skönt, det kändes som en jordbävning i fötterna, säger Matthews till klubbens hemsida.

Hyllar publiken

Det var dock framförallt den nästan dubbelt så gamle Patrick Marleau som med två mål säkrade reduceringen i serien.

– Det var en galen kväll. Jag ser redan fram emot nästa match, säger han. 

Den spelas först natten till fredag och då har Leafs alltså chansen att utjämna serien de såg ut att förlora redan under de två knockout-förlusterna i Boston.

– Vår målvakt (danske Frederik Andersen) var precis så bra som han kan vara ikväll, vi hade fantastiskt stöd av vår publik och vi fick byta sist. Det var den stora skillnaden, säger coachen Mike Babcock. 

Leafs andre svensk Andreas Johnsson, vid sidan av Nylander, åkte i tredje perioden på en smäll av beryktade Brad Marchand och försvann ut i omklädningsrummet i några minuter – men han kom dessbättre tillbaka och kunde slutföra matchen.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Följ Stanley Cup-slutspelet i Bjurmans NHL-blogg 00:37
ARTIKELN HANDLAR OM