LHC tog första hemmasegern

HOCKEY

LINKÖPING. Efter tre raka hemmaförluster vann Linköping med 4-1 mot Malmö.

Stort hjälte: Målvakten Jonas ”Monstret” Gustavsson, som räddade 34 skott.

– Det är lite som en aktiekurs, det går upp och ner, men förhoppningsvis står den som högst i slutet på säsongen, säger LHC-målvakten

Linköping hade tre raka hemmaförluster inför matchen mot Malmö, men östgötarna bröt den sviten tack vare en 4-1-seger.

– Otroligt skönt. Viktigt för självförtroendet att kunna bygga vidare på det här, säger Emil Sylvegård, 24.

LHC-forwarden var inblandad i en otäck situation när han brakade in i sargen, efter att Niklas Arell slängt sig för att täcka. Sylvegård rullades av isen på bår, men några minuter senare var han dock tillbaka i båset.

– Det kunde ha gått värre. Jag tappade luften lite, säger Sylvegård, som efter segern hyllar målvakten Jonas Gustavsson, som svarade för 34 räddningar och blev utsedd till matchens bäste spelare.

– Han är grymt bra. Han kommer vinna många matcher åt oss i vinter, säger Sylvegård.

Gustavsson:

– Skön seger. Vi har varit nära några gånger på hemmaplan, och borde nog ha vunnit någon match. Och för egen del kändes det bra, säger Gustavsson som har 90,43 i räddningsprocent efter sju spelade matcher.

Har inledningen på säsongen satt sig i huvudet?

– Som hela laget har vi haft det lite motigt, samtidigt hatar jag ordet motstuds. Studsar förtjänar man på ett sätt. För egen del har det känts bättre än vad statistiken kanske visar. Det är en lång säsong och det är viktiga är att man både som lag och individ går uppåt för varje vecka som går. Det är lite som en aktiekurs, det går upp och ner, men förhoppningsvis står den som högst i slutet på säsongen, säger LHC-målvakten

ARTIKELN HANDLAR OM