Pettersson glad trots missen: ”Stor respekt för alla”

avPer Bjurman

SAN JOSE. Elias Pettersson fick inte riktigt till det under de individuella övningarna i nattens All Star-show – förutom när han satte en iskall straff på Pekka Rinne.

Men den omsusade rookien från Medelpad är glad ändå.

– Ja, tycker det var en väldigt rolig upplevelse att få testa det här och snacka med så många bra hockeyspelare. Och ännu roligare hoppas jag det blir när vi spelar tre-mot-tre i morgon natt, säger han.

Eftersom han inlett sin NHL-karriär som en ung gud fanns det förhoppningar om att Elias Pettersson skulle förvandla All Star-balunsens ”skills”-tävling i natt till en egen liten uppvisning.

Men riktigt så blev det alltså inte. Han tappade pucken direkt i inledningen av ett moment som gällde puckkontroll och eftersom han inte fick börja om rann tiden iväg – och i hastighetstävlingen kom han inte upp i samma hastighet som de verkliga speed-kanonerna, med Connor McDavid i spetsen.

– Ja, nej, det var  synd att jag tappade pucken, jag ville såklart få så bra tid som möjligt. Och i fortåkningsmomentet var det väl ingen som trodde att jag skulle ha en chans mot just McDavid. Men jag gav det en chans.

Lite senare, när målvakterna tävlade om att göra så många räddningar i rad som möjligt, kompenserade Elias istället med rasande snygg, iskall straff mellan benen på Nashvilles Pekka Rinne.

– Jag försökte gottgöra efter att jag hade tappat pucken i det där inledande momentet, så, ja, det blev bra, säger han.

– Straffarna var nog det roligaste under kvällen, men jag hoppas det blir ännu roligare när vi spelar tre-mot-tre i morgon.

Och oavsett vad som händer på isen njuter ”Elvis” av All Star-upplevelsen.

– Ja, jag tycker det var en väldigt rolig upplevelse att få testa det här och snacka och skoja med så många bra hockeyspelare, säger han.

– Jag har stor respekt för alla som är med här, de gör det alla bra i sina klubblag, så det är en upplevelse att få träffa dem som kompisar.

Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM