Frölunda kvitterade matchserien i Skellefteå

avHans Abrahamsson

SKELLEFTEÅ. Frölunda tvingade fram en avgörande match mot Skellefteå.

Efter ett dramatiskt och helt osannolikt avgörande i förlängningen.

– Allt blir egentligen bara fel, men det tar jag alla dagar i veckan, säger segerskytten Nicklas Lasu.

Skellefteå hade 3–2 i matcher och chans att avgöra på hemmaplan. Det blev en match som gick till förlängning och efter tolv minuter kunde Nicklas Lasu få in den avgörande pucken.

Ett mål som inte liknar någonting Lasu gjort tidigare eller ens sett på en hockeyplan.

Frölundacentern fick pucken i den högra tekningscirkeln och skickade i väg ett skott som var på väg långt utanför Joni Ortios målbur.

– Jag ser att jag ska få ett skottläge och att deras back ska gå ner på knä för att täcka. Jag tänker att jag ska lägga pucken precis över hans ben, men det blir ju helt fel…, säger Lasu:

– Sedan är det bara ren tur att den glider in.

Var på väg utanför

Ja, Lasus lösa skott var på väg att glida utanför när den träffade Skellefteåforwarden Andreas Wingerlis klubba som låg i Ortios målområde.

I momentet före har Sebastian Stålberg vid ett skottförsök skjutit bort Wingerlis klubba som sedan sakta gled ner i målområdet.

– Pucken glider in när jag är bakom deras mål. Bara tillfälligheter. Jag missar pucken och det ligger en klubba där, men jag tar den alla dagar i veckan, säger Lasu.

Det var inte Lasus första viktiga mål den här säsongen. Det var även han som avgjorde CHL-finalen, även det målet kom i övertid.

– Det har varit en fin trend, det får gärna fortsätta så, säger han med ett leende.

”Ren tur och ren otur”

I Skellefteås omklädningsrum var det naturligtvis en tryckt stämning. Knappt några spelare fanns kvar och Andreas Wingerli var inte tillgänglig för någon intervju.

Backen Mark Katic fick från båset se det osannolika avgörandet:

– Det var riktigt tufft. 99 gånger av 100 går den inte in, nu är det en kedja av olyckliga omständigheter, säger han.

Har du varit med om något liknande någon gång?

– Nej, aldrig och särskilt inte under övertid. Men du ser tursamma mål då och då och det här var precis vad det var. Ren tur och ren otur sett från vår sida, säger Katic.

Lasus mål betyder en sjunde och direkt avgörande match i Scandinavium på onsdag. En match som huvudpersonen ser fram mot:

– De gånger vi har haft kniven på strupen den här säsongen har vi haft viljan att göra det. Det har varit så i CHL och i viktiga matcher under grundserien. Kul att vi har det i laget, säger Lasu.