Pettersson om förlusten: ”Det var roligt ändå”

avPer Bjurman

HOCKEY

SAN JOSE. Elias Pettersson och hans kompisar från Pacific-divisionen blev utslagna direkt under All Star-galan i San Jose i natt.

Men den svenske monster-rookien deppar inte för det.

– Nä, jag tycker det har varit en fantastisk upplevelse bara att vara här och få lära känna spelare jag följt under hela min uppväxt, säger han innan han åker tillbaka till Vancouver för några dagars ledighet med brorsan Emil.

NHL:s årliga All Star-jippo kulminerade med matcher mellan ligans fyra divisioner i SAP Center i San Jose i natt – och till den uppeldade publikens besvikelse tog det stopp direkt för  ”hemmalaget” Pacific Division.

De åkte på en rungande 4-10-propp mot Gabriel Landeskog & co i Central Division och missade därmed finalen mot Henrik Lundqvists Metropolitan-uppställning.

Men som sagt – ingen bröt direkt ihop för det. Allra minst Elias Pettersson.

– Det är klart att man helst vinner, men såna här gånger spelar resultatet ingen roll, säger han när han möter media efter sitt allra första All Star-framträdande.

– Det var roligt ändå. Vi skrattade och hade kul både på isen och i båset.

Den 20-årige medelpadingen, som blev utan poäng, spelade huvudsakligen med Arizonas Clayton Keller, men fick göra i alla fall ett par byten med Connor McDavid och Johnny Gaudreau – och njöt av att få vara del av showen.

–  Jag tycker det har varit en fantastisk upplevelse bara att vara här och få lära känna spelare jag följt under hela min uppväxt, säger han.

– Man märker ju det rätt fort, All Star går ut på att spelarna och fansen ska ha kul 

Direkt efter nattens framträdande flög Elias hem till Vancouver igen, där Canucks återupptar jakten på en slutspelsplats nästa lördag men först väntar en ledig vecka och den ska Sveriges nya NHL-stjärna spendera med storebror Emil, själv till vardags hemmahörande i Nashville Predator farmarlag i Milwaukee.

– Ja, han flyger ut ikväll. Vi har inte setts sedan slutet av augusti, och han är min bäste vän så det det ska bli väldigt roligt, säger ”EP”.

– Jag ska ta runt honom och visa honom stan. Det finns mycket att göra i Vancouver.

Erik Karlsson ingick även han i det förlorande Pacific-laget – men han kunde i alla fall trösta sig med två mål.

– Ja, det var länge sedan jag gjorde några mål så det kändes ju kul som omväxling, flinar han.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

NHL-klubbarna med flest Stanley Cup-titlar genom tiderna 00:47
ARTIKELN HANDLAR OM