Melin stoppades från att träffa spelarna

Kan avsluta karriären efter avskedet

avPatrik Brenning

HOCKEY

Roger Melins karriär kan vara över efter avskedet från Brynäs.

Det bekräftar 61-åringen för Expressen där han också avslöjar att han stoppades från att säga hej då till spelarna.

– Bengtzén (sportchefen) ville inte att jag skulle gå ner i omklädningsrummet.

Brynäs IF meddelade på fredagen att tränaren Roger Melin får sparken efter lagets svaga säsongsinledning. Melin erkänner i en intervju med Expressen att han misslyckats med sitt uppdrag som tränare för Brynäs men menar att han inte är ensam om att bära ansvaret för lagets säsongsstart.

– Sen tycker jag väl att alla involverade bär ett ansvar men det är klart att en får bära hundhuvudet i såna här lägen och det är huvudcoachen och det är förståeligt, säger Melin till tidningen.

”Bara hoppas att det vänder”

61-åringen fick beskedet på fredagsmorgonen men stoppades när han sedan ville ta avsked av spelarna.

1 av 2 | Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

– Bengtzén (sportchefen Stefan) ville inte att jag skulle gå ner i omklädningsrummet, det kändes konstigt tyckte han och jag kan ha viss förståelse för det eftersom laget skulle åka i väg mot Skellefteå och ha match. Nu är det bara att hoppas att det vänder för laget. Det finns kvalitet i laget men jag har inte lyckats locka fram det.

”Får se om jag ska dra mig tillbaka”

Nu kan Melin, som tog SM-guld med Brynäs 1999, pensionera sig.

– Det hade varit skillnad om jag var mitt i karriären, nu är jag inne i slutfasen av min karriär och tar det väl inte lika hårt nu som jag skulle ha gjort om jag varit mitt i karriären och beroende av massa nya jobb. Nu får vi se vad som händer om jag ska dra mig tillbaka helt eller inte. Jag ska ta mig en allvarlig funderare på det i alla fall.

ARTIKELN HANDLAR OM