Ljusare läge för Färjestad trots dubbla matchstraff

avHenrik Lundgren

GÖTEBORG. Trots en lång skadelista och två matchstraff - Färjestad vinner i Scandinavium med 3-0.

– Jag är nyfiken på hur starka vi kommer vara med fullt lag, säger Johan Pennerborn.

Under en stor del av hösten har Färjestad tvingats slita med mängder av skador. Mot Frölunda kom Johan Ryno tillbaka, men man saknade ändå Mikael Wikstrand, Sebastian Erixon, Alexander Johansson, Per Åslund och avstängde Michael Lindqvist.

– Den femman tar alla lag i SHL. Men vi har byggt ett bredare lag i år, vi har spelat in och använt tio-elva juniorer den här säsongen och vi har sagt att vi ska ta oss igenom den här perioden. Och få tillbaka folk och bli starkare, säger Färjestadstränaren Johan Pennerborn. 

Starkare är Karlstadlaget redan nu. Genom en imponerande insats slog man Frölunda med 3-0, trots att man drog på sig två matchstraff (Linus Johansson och Jesse Virtanen) på åtta minuter. 

Risken finns att frånvarolistan nu förlängs med ytterligare avstängda spelare.

”Tror inte det blir någon avstängning”

– Men jag tror ändå inte det. Frölundaspelaren (Chay Genoway) har ett ansvar som puckförare men blir låg. Linus kan hålla igen sin tackling också kan jag tycka, men Genoway blir låg och får då sargkanten i näsan. Men jag tror inte det blir någon avstängning, det skulle förvåna mig. 

Virtanen åkte ut för en crosschecking i ansiktet på Pathrik Westerholm.

– Hans klubba åker upp, via röd klubba. Men klubban ska inte vara där. Den ska inte det. Så matchstraff, ja. Men ingen avstängning.

Segern tog upp Färjestad på andra plats i tabellen, förbi just Frölunda. Och det väntar mer goda nyheter för Pennerborn. Mikael Wikstrand är snart tillbaka, kanske redan på lördag mot Luleå. Och Michael Lindqvists avstängning gäller bara en match till. 

– Vi hoppas ha tillbaka dem båda i början av veckan i alla fall. Sebastian (Erixon), Per (Åslund) och Alexander (Johansson) är för tidigt att säga något om. 

”Jag tycker att vi har tagit kliv”

Har ni tvingats dra ner på träningstempo och intensitet på grund av den stora frånvaron?

– Nej, vi har tränat på. Den senaste 1,5 veckan har det varit väldigt bra och med bra kvalité. Jag tycker att vi har tagit kliv. Men samtidigt, över lång tid så håller det ju inte. Det gör det ju inte för något lag. Vi pratar om att vi sen slutet av oktober haft sju-tio spelare borta hela tiden. Normalt är tre till fem. Men vi kommer bli grymt starka framöver, jag är nyfiken på hur det kommer se ut när vi får fullt lag igen. 

ARTIKELN HANDLAR OM