Blivande förbundskaptenens ilska: ”Fan skandal”

Johan Garpenlöv sågar arenakaoset i Stockholm

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Johan Garpenlöv.

avErik Karlsson

HOCKEY

Efter att Zinkensdamms ishall bommats igen akut av säkerhetsskäl och Väsby har fortsatta problem med Vilundahallen har krisen kring isytor i Stockholm eskalerat.

Nu rasar blivande förbundskaptenen för Tre Kronor, Johan Garpenlöv.

– Det är fan skandal, skriver han på Twitter.

I går skrev Sportbladet om den eskalerande krisen för Stockholmsishockeyn. Vilundahallen i Väsby har varit stängd längre än planerat för en ombyggnation och i går stängde Stockholms stad Zinkensdamms Ishall akut.

– I värsta fall kan väggar, tak, eller hela konstruktionen rasa ihop. Med sådana säkerhetsrisker för den enskilde måste vi stänga hallen omedelbart, sa Åsa Öttenius, fastighetsdirektör i Stockholms stad i ett pressmeddelande.

”Skärpning”

Nu riktar Johan Garpenlöv, assisterande förbundskapten och blivande efterträdare till Rikard Grönborg, skarp kritik mot politikerna i ishockeydistriktet.

– Det är fan skandal! Vad är problemet? Nu är det dax för politikerna att se till att ungdomarna har isytor att utöva världens roligaste sport på! Skärpning!, skriver han.

”En svår situation”

Mathias Tegnér är ordförande för Stockholms ishockeyförbunds anläggningskommitté och han är bekymrad över läget i Stockholms stad.

– Du har Hovet, som ska rivas, Zinken som stängde och sedan Danicahallen som står utan bygglov. Enda platsen för spel i hockeyettan är Sätra som är utdömd den också. Så det är en svår situation, säger Tegnér.

Han hoppas nu på en provisorisk lösning från staden för att rädda den akuta situationen efter Zinkensdamm-stängningen.

– Stockholms stad måste hitta en plats där man kan sätta upp en rink tillfälligt. Det kan kosta 4,5–5 miljoner, men det är inte pengar i sjön. Ska man bara omfördela istider gör man ett stort problem ännu större

Så många SM-guld har SHL-lagen 00:26
ARTIKELN HANDLAR OM