Läckta dokument: ”Real försökte värva Messi”

Foto: Manu Fernandez / TT / NTB Scanpix
FOTBOLL

Real Madrid försökte värva Lionel Messi från Barcelona 2013.

Det menar Spiegel som har tagit del av dokument från Football Leaks.

Klubben ska även ha erbjudit argentinaren hjälp undan skatteproblemen.

Det låter som ett påhittat scenario men flera spanska sajter rapporterar om tyska Spiegels senaste uppgifter gällande Messi. Läckta dokument från Football Leaks visar dels att anfallaren har en smått osannolik lön i Barcelona (en miljard kronor uppges han tjäna – per säsong) samt att han kunde ha hamnat i Real Madrid sommaren 2013.

Värvningsförsöket ska ha inträffat några månader innan Gareth Bale slutligen skrev på för klubben och blev den dyraste spelaren genom tiderna.

I samtal med stjärnans pappa

En advokat som representerade Madridklubben uppges ha informerat argentinarens pappa, Jorge Messi, att man var beredd att betala utköpsklausulen på 2,5 miljarder kronor.

Dessutom indikerar tidningen att det fanns en direkt plan för hur man skulle locka till sig anfallarens signatur. Det hela var tänkt att ske i ett privatjet tillsammans med Messis dåvarande advokat Iñigo Juárez, presidenten Florentino Pérez, dåvarande sportdirektören Miguel Pardeza samt en advokat från Madridklubben.

”Erbjöds hjälp med skatteproblemen”

Iñigo Juárez uppges ha sagt till Jorge Messi att Real ”lovade att sätta press på Rajoy (Mariano, Spaniens regeringschef)" kring spelarens skatteproblem som han senare dömdes för.

Det hela gick som bekant inte i lås till slut, och enligt Real Madrid ”överensstämmer uppgifterna inte med verkligheten och är direkt felaktiga”.

Så fungerar transferfönstret 00:45
ARTIKELN HANDLAR OM