Football Radical: Därför blev Brexit-krisen en kris

En podcast med Bank och Frändén • Avsnitt #26 Sgu lige i røven!

avSportbladet.se

FOTBOLL

Varför är allt en trasa? Varför fick vi en Brexit-kris? Och varför gör Paris Saint-Germain allt fel när de gör rätt och allt rätt när de gör fel?

Football Radical är tillbaka för att avslöja allt.

Den här veckan pratar de orimligt mycket om bröstvårtor.

Om man skickar Johanna Frändén på upptäcktsfärd i Hamburg och Simon Bank på en vandring längs med nostalgiska stigar i London – vad får man då?

Rätt svar: ett matigt avsnitt av Sveriges radikalaste fotbollspodcast.

Johanna svär över alla som VAR PÅ PLATS när damlandslaget drog 25 000 till Friends Arena (en match som Simon såg på plats). I övrigt präglas podden, som får en renässans, av samma inslag av konsensus som vanligt. Det pratas om en fotbolls- och samhällsdebatt som gräver ner sig i nostalgi och detaljer istället för systemkritik, till citatparafraserande av de vanliga auktoriteterna: Palme, Carl Jonas Love Almqvist, Ronnie Sandahl.

Brexit-förklaringen

Som så ofta hyllas en tysk kamerunare, medan Johanna Frändén noterar den revolution det är att inte bara kvinnor spelar fotboll, utan att deras kroppar också får plats i den. Och att de får betalt!

Simon Bank manar till ordning och presenterar en genomarbetad teori kring varför Brexit-krisen egentligen blev en kris (det har med Arsenal att göra, kanske lite med Manchester United också), innan de som hyllas bör också hyllas: Eunate Arraiza och John Faxe Jensen.

I övrigt hör vi om Sara Stridsberg, Michelangelo, Turtles, Ålands-nazismen, St Pauli, Andreas Norlén, John Bercow, Hatem Ben Arfa, José Manuel Pinto, Ada Hegerberg, Happy Lovesan, pappafeminister, Alexis Sanchez, Jeremy Corbyn, prins Harry och Meghan Markle, Vilhelm Moberg och en italiensk konstkritiker som ingen hört talas om förrän nu.

Vill ni ha alltihop? Det får ni i Football Radical.

ARTIKELN HANDLAR OM