AIK-spelare tvingas bort: ’Blir exkluderade’

avMartin Tolén

Foto: Macki Vertboy
Björn Bodén (nr 21) en av de besvikna AIK-spelarna som tvingas bort.

AIK Handboll tar över Ricohs plats i Handbollsligan.

Då tvingas hela nuvarande division 2-truppen bort från föreningen.

– De har sagt att vi får stanna om vi lyckas ta en plats i Handbollsliga-laget, men hur realististiskt är det egentligen?, säger AIK-spelaren Björn Bodén.

– Det här är högst beklagligt, säger ordföranden Christer Widoff.

I går kom bekräftelsen att AIK tar över Ricohs verksamhet och plats i Handbollsligan från och med nästa säsong.

Det enda som återstår är att sammanslagningen ska godkännas av svenska handbollsförbundet.

– Det känns fantastiskt. Det här är en historisk händelse för AIK Handboll. En nytändning för hela Stockholm, sa AIK-ordföranden Christer Widoff till Expressen i går.

”Det kunde ha skötts bättre”

Men för spelarna i det nuvarande AIK-laget, hemmahörande i division 2, blir situationen en annan.

De tvingas mer eller mindre bort från klubben.

– Det känns väldigt tråkigt för vår del, det är många av oss som varit i klubben sedan vi var barn och nu blir vi exkluderade från verksamheten känns det som. Vi har varit i klubben mellan 15 och 20 år – det kunde ha skötts bättre, säger AIK-spelaren Björn Bodén till Sportbladet.

Enda möjligheten att få stanna kvar i klubben som ett farmarlag var att starta om i division 5, men det är inget som intresserar de nuvarande spelarna.

– De har sagt att vi får stanna om vi lyckas ta en plats i Handbollsliga-laget, men hur realististiskt är det egentligen?, säger Bodén och fortsätter:

– Sedan har informationen varit direkt dålig. Vi fick informationen via en pressrelease och tycker väl att det borde ha funnits en plan för oss som spelar nu. Nu är känslan att vi bara blir exkluderade, men samtidigt är det ett medlemsbeslut så vi får väl acceptera det.

”Högst beklagligt”

AIK-ordföranden Christer Widoff har förståelse för division 2-lagets besvikelse, men berättar att det inte fanns någon annan lösning.

– Det här är högst beklagligt och olyckligt. Det nuvarande division 2-laget är ett lag som vi har känslor för och som gjort det dem kunnat, säger Widoff och fortsätter:

– Vi hade en diskussion med förbundet om att den farmarförening som vi har, Solna HF, skulle ta över division 2-platsen, men eftersom vi drog ur det från seriespel inför årets säsong på grund av spelarbrist så kunde man inte ta över platsen. Så jag hade en diskussion med spelarna om de hade några idéer om att spela i en samarbetsförening, men de ville verkligen spela för AIK och det har jag förståelse och respekt för. Vi vill inte stänga ute eller exkludera någon och jag har sagt att alla är hjärtligt välkomna ned att försöka ta en plats i Handbollsliga-laget, men det är klart att det krävs en högre spetskvalitet. Så det här var oundvikligt och tyvärr väldigt olyckligt.

ARTIKELN HANDLAR OM

AIK

Handboll