Neymar rasande: ”Brist på respekt”

PSG-stjärnan kräver att ligan agerar

avAndreas Käck

En händelse i stormatchen mot Marseille har fått Neymar att rasa.

Nu kräver PSG-stjärnan att ligan agerar.

– Det här är inte normalt, säger han.

PSG besegrade rivalen Marseille med 2-0, men det var en incident i början av den andra halvleken som hamnade i fokus efteråt. När Neymar skulle lägga en hörna fick han mängder av föremål kastade mot sig från hemmafansen – och nu har den brasilianske stjärnan tröttnat.

– Jag tycker att det är brist på respekt. Inte bara mot mig utan även mot Marseille-spelarna och mot hela sporten. Det är inte okej, det ska inte få hända. De högst ansvariga för fransk fotboll – inte bara domarna – måste ta tag i det här. Det händer varje gång jag är här. Det är farligt, säger Neymar enligt LeParisien.

Kastade en flaska

Ett av föremålen som kastades var en flaska.

– Hade den träffat mig i ansiktet så jag kunde jag fått ansiktet uppskuret. Det här är inte normalt och jag hoppas att de högst ansvariga tar till rejäla åtgärder, säger Neymar.

Foto: TT

Petades från startelvan

En annan snackis från matchen var att både Adrien Rabiot och anfallsstjärnan Kylian Mbappé var petade ur startelvan av disciplinära skäl. Efter matchen bekräftade tränaren Tomas Tuchel att det berodde på att de kommit för sent till samlingen.

– Vi har vissa tider som spelarna måste respektera och som de här två spelarna inte gjorde. Det är ett internt problem. Men i slutändan blev det okej eftersom Kylian fick hoppa in och avgöra matchen, säger Tuchel.

ARTIKELN HANDLAR OM