Simon Therns uppmaning: ”Värva!”

1 av 2 | Foto: NIKLAS LARSSON / BILDBYRÅN

avPer Bohman

FOTBOLL

DOHA. Truppen är helt enkelt inte stark nog.

Nu har Simon Thern en uppmaning till IFK Norrköpings sportsliga ledning.

– De översta hyllorna med spelare är lite dyrare, men det är såna spelare vi behöver till Norrköping nu. Det måste ramla in spelare för annars får vi det kämpigt, säger mittfältaren.

Simon Thern brinner för IFK Norrköping. Han fortfarande svårt att smälta att Peking – trots en överraskande stark säsong – aldrig hann ifatt AIK i tabelltoppen.

– Vi tangerade vårt poängrekord och hade ett väldigt bra år. Det är klart att det är bittert att det inte räckte hela vägen.

”Då får vi det kämpigt”

Nu gör mittfältaren allt i sin makt för att IFK Norrköping ska ha ett start lag 2019. 26-åringen har tidigare slagit fast i lokalpressen att laget behöver 4–5 nya spelare för att kunna utmana om guldet och utvecklat tankarna för pressuppbådet i Doha, Qatar, under landslagets januariturné.

– Om vi tror att vi ska kunna konkurrera på två plan, Europa och i allsvenskan, så måste vi få in fler spelare. Det måste komma in mer bredd. Generellt sett har de andra klart större trupper än vad vi har just nu. Det måste ramla in spelare annars får vi det kämpigt, säger Thern.

Han känner sig säker på att klubben lyssnar på hans uppmaning.

– Jag räknar med att det blir så. Norrköping har ju velat etablera sig som toppklubb och gått bra i många år nu. Det här handlar inte om att man ska riskera ekonomin, men med tanke på kapitalet som finns i föreningen så gör man inte det. Man vill se en ytterligare satsning. Vi var tvåa förra året och då vill man klättra upp mer för att konkurrera med Malmö FF och AIK.

”Gärna en hemvändare”

Vad behöver ni?

– Vi behöver båda bredd och spets. Jag har inget specifikt så, men vi är ett lag där jag är bland de äldsta som 26-åring. Så gärna en spelare som varit ute i Europa och vill komma hem och börja om i Sverige. Det har inte varit så dumt med tanke på vad truppen behöver.

Christoffer Nyman lär inom kort skriva på för Peking, vilket Thern förstås uppskattar.

– Han är poppis i Norrköping och en jättebra spelare. Han håller garanterat en hög nivå.

Stannar Thern själv?

Hur ser klubben på att du är så tydlig med att du kräver fler spelare?

– Det är ingen krav, men jag tycker verkligen så här. Jag står fast vid det. Om klubben ska nå pengarna i Europa så får det kosta på lite på vägen. Man måste också handla lite, sen är ju de översta hyllorna lite dyrare. Men det är såna spelare vi behöver till Norrköping nu.

Stannar du till hundra procent?

– Som det ser ut just nu! Nej, men jag har en bra dialog med Jens Gustafsson och Peter Hunt. De vet vad jag vill och var vi har varandra.