Topplagen utan mittfältsstjärnorna?

Foto: Andreas Hillergren/TT / TT NYHETSBYRÅN
Kristoffer Olsson.

avPer Bohman

FOTBOLL

AIK och IFK Norrköping går för guld.

Men tvingas de klara sig utan sina spelfördelare?

Både Simon Thern och Kristoffer Olsson riskerar att missa omgångens stormatcher.

Simon Thern och IFK Norrköping tar emot Östersunds FK på Östgötaporten under söndagen. Tränare Jens Gustafsson larmar dock för att Thern riskerar att missa matchen – som Peking måste vinna för att ha en realistisk chans att nå SM-titeln.

”Tror de kan lappa ihop honom”

Mittfältaren irriteras av en lårskada.

– Vad gäller Thern kommer vi nog inte kunna ha svar förrän på söndag. Men jag har väldigt stort förtroende för vårt medicinska team och tror att de kan lappa ihop honom. Jag är inte helt säker men jag vet hur hårt de har jobbat med det. Om det inte skulle gå hittar vi andra alternativ, säger Jens Gustafsson till NT.

Foto: Stefan Jerrevång/TT / TT NYHETSBYRÅN
Simon Thern

Inte i full träning

AIK har liknande problem inför måndagens stormatch mot Malmö FF. Inte nog med att Tarik Elyounoussi och Enoch Kofi Adu är avstängda: Kristoffer Olsson dras med en fotskada och det är osäkert om playmakern kan delta mot MFF.

– Det är inte helt skrivet i sten, varken åt det ena eller det andra hållet. Jag kan inte säga att han garanterat spelar men heller inte att han är avskriven, för han har varit i rehab, säger tränare Rikard Norling till Fotbollskanalen och fortsätter:

– Han var inte i full träning (i dag).

AIK ligger sex poäng före andraplacerade IFK Norrköping med fyra omgångar kvar.

ARTIKELN HANDLAR OM