Olsson hyllas efter matchen mot Chile

avMalin Wahlberg, Petra Thorén, Simon Bank

Med Ludwig Augustinsson på skadelistan tog Martin Olsson chansen.

Han var en av ersättarna som imponerande på förbundskapten Janne Andersson.

– Martin är lite mer flygande på något sätt, "Ludde" är lite mer spelande, säger förbundskaptenen.

Flera skador har gjort att Janne Andersson, förbundskapten, fått ändra sitt lag jämfört med i höstens playoff.

Redan då borta mot Italien skadade sig Jakob Johansson. I slutet av februari råkade målvakten Robin Olsen ut för en axelskada och i veckan tvingades vänsterbacken Ludwig Augustinsson lämna truppen efter en muskelkänning i ena låret.

Lägg till detta att mittfältaren och nyckelspelaren Albin Ekdal ofta är skadedrabbad, han är just i en ny rehabiliteringsfas.

I matchen mot Chile spelade Sverige därför med flera ersättare.

En som fick beröm av Janne Andersson efter matchen var Martin Olsson och han konstaterade att besättningen på vänsterbackspositionen är stark inför VM.

– Martin är väldigt bra man-man försvarsmässigt, svår att ta sig förbi och det är  "Ludde" också. Kanske är Martin lite mer... flygande. Det är två bra alternativt, det känns bra, säger Janne Andersson.

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYR N
Martin Olsson

Martin Olsson själv:

– Helt okej faktiskt. Jag tycker att jag gjorde vissa bra grejer. Jag kom inte upp så mycket i första, men var tvungen att jobba defensivt. De spelar bra också och det var tufft ibland men jag tror att det var en stabil insats, säger Martin Olsson.

”Blev jätteglad”

I mål ersatte Kristoffer Nordfeldt den skadade Robin Olsen. Han var glad för chansen han fick trots lite speltid i Swansea.

– Jag blev jätteglad. Jag tycker att jag har fått ett stort förtroende av Janne och resten av ledarna de gånger jag varit med och spelat, säger han.

Han släppte två mål, ett superskott från Arturo Vidal och sen ett enklare mål på retur från Marcos Bolados.

– Det fanns grejer jag kunde gjort bättre och vissa grejer som jag var bra på, säger han.

Beror på Johansson

På innermittfältet finns Sebastian Larsson och Gustav Svensson förtroendet i Albin Ekdal och Jakob Johanssons frånvaro. Sebastian Larsson har stora möjligheter till spel i VM, Gustav Svenssons chanser bör vara mindre om Jakob Johansson kommer tillbaka.

– Jag tycker att vi gör en arbetsmässigt väldigt bra match. Det finns detaljer vi kan slipa och bli bättre på. Men vi möter ett väldigt bra motstånd och spelar lika med dem i 90 minuter. 

Vad säger du om din egen insats? 

– Det är alltid svårt att säga. De är bollskickliga. Alltid en spelare över på innermittet så jag och Sebbe Larsson fick springa otroligt mycket. Det blev lite lidande ibland i det offensiva spelet för vi fick jobba så hårt i det defensiva. Men efter 15-20 minuter fick vi lite bättre koll på Chile. 

Sebastian Larsson tyckte att utmaningen mot Chile var tuff. Han slet hårt på mittfältet.

– En match jag tror att vi kan lära oss otroligt mycket av. En ovan motståndare, ett motstånd som vi inte möter så ofta och ett väldigt bra lag. Jag tycker inte att vi hanterar det så bra första 20-25 och kommer inte riktigt rätt. Vilket också tog extremt mycket kraft. Det var länge sedan man var så trött efter 20-25 minuter och det tror jag att vi fick sota för i andra halvlek, säger han.