Långa samtalet var hemligheten bakom succén

”Det var speciellt”

avPetra Thorén

1 av 2 | Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. Hemligheten bakom IFK:s mål i genrepet?

Ett samtal på 40 minuter mellan Giorgi Kharaishvili och Robin Söder - IFK-spelarna redde ut förväntningarna på varandra.

– Det var speciellt, nu hade vi tiden och kunde göra det, säger anfallaren Söder.

IFK Göteborg söker fortfarande. Det finns frågetecken att reda ut.

Under lördagen, mot Örgryte, föll en pusselbit på plats: det offensiva samarbetet mellan Giorgi Kharaishvili och Robin Söder.

Det slutade i det allsvenska genrepet mot Öis med ett segermål.

I andra halvlek avgjorde IFK Göteborg matchen och målet låg helt i linje med de grunder i djupledsspelet som laget repeterade under fredagens träning. Robin Söder kunde avsluta målet som kom efter en djupledspassning mot ”assistytan” som Giorgi Kharaishvili tajmade in bra med sin löpning innan han slog in den centralt.

– Det är viktigt att göra mål som offensiv spelare. Sen är detta en träningsmatch det ska man tänka på, säger IFK-anfallaren.

Efter segern avslöjade Robin Söder att målet kom efter ett samtal mellan honom och Giorgi under lördag förmiddag. Tränaren Poya Asbaghi initierade mötet.

– Vi satt i 40 minuter i morse, så det är ganska roligt att man prickar in något, säger Robin Söder.

Vad talade ni om?

– Vad vi förväntar oss av varandra. Kul att man får ut något av det så jag får väl sitta varje match nu och göra det, säger Robin Söder och utvecklar:

– Det har känts som att när jag sökt bollen bakom har han spelat bollen framför och när jag velat ha den på har han spelat den bakom. Det handlar mer om vad man förväntar sig av varandra.

Men ni snackade mest eller hade ni taktiktavlor också?

– Vi hade taktiktavlor....  Han är bra på en sak, alla vet vad han är bra på. Vad är hans första tanke när han vänder in? Det är intressant att veta, då kan jag anpassa mig till. Vet han vad jag ska göra kan han spela bollen. Det funkade idag, vi kan bygga vidare på det.

Tränaren Poya Asbaghi var nöjd med resultatet som duon levererade.

– Kemin mellan dom är något vi lyft fram. Det är två riktigt bra fotbollsspelare. Så som de hittade varandra där vid målet hoppas vi att de gör fler gånger allsvenskan också, säger han.

Foto: MATHIAS BERGELD / BILDBYRÅN
ARTIKELN HANDLAR OM