Paulinho: Jag tror jag har en plats i landslaget

avFredrik Jönsson

Förbundskapten Janne Andersson har bekräftat att han följer Paulinho.

Brassen tycker att han håller för att spela i Blågult.

– Jag har kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra och därför jag står här som skyttekung, så jag tror jag har en plats i landslaget.

Tidigare i höst meddelade Paulinho att han sökt svenskt medborgarskap och mer än gärna representerar det svenska landslaget. Vid dagens presskonferens med Janne Andersson bekräftade förbundskaptenen att han följer brassen.

– Vad jag förstår har han skickat in handlingarna och vi får väl avvakta det i sådana fall, men jag har inte kommit så långt ännu i mitt huvud att jag har börjat gradera, sa Andersson.

”Kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra”

Paulinho vann skytteligan i allsvenskan med 20 mål. 32-åringen fick ta emot priset vid Fotbollsgalan på måndagskvällen. Då fick han frågor om Blågult.

– Ingen har tagit kontakt med mig. Nu är det en väntan på vad Migrationsverket säger. Jag har inte fått svar, jag hoppas på svar inom några veckor, säger Paulinho.

Brassen anser att han är tillräckligt bra för att ta en plats i landslagets trupp.

– Jag har koll på landslaget, jag följde det mycket under VM och hejade mer på Sverige än Brasilien. Jag har kunnat hantera svensk fotboll väldigt bra och därför jag står här som skyttekung, så jag tror jag har en plats i landslaget, säger 32-åringen.

– Jag känner att det är en dröm. Om det här går igenom så skulle det vara uppskattat att få spela i Sverige, jag har varit mer än halva karriären i Sverige. Det vore en dröm.

Vet inte hur framtiden ser ut

Han är stolt över vinsten som skyttekung i allsvenskan och riktar ett stort tack till BK Häcken.

– Först och främst vill jag tacka alla i BK Häcken, alla spelare. Jag är glad och lycklig att ha lyckats med det jag har gjort i år, säger Paulinho som inte vet hur framtiden ser ut i Häcken.

– Svår fråga, än så länge har jag ett år kvar. Den enda jag tänker på nu är att åka till Brasilien på semester.

ARTIKELN HANDLAR OM