Efter fylleskandalen – Rooney får bindeln

Uppgifter: Tillbaka i landslaget – för en kväll

avMartin Tolén

Wayne Rooney blev av med lagkaptensbindeln efter en fylleskandal och slutade senare i det engelska landslaget.

Nu är 33-åringen tillbaka för en kväll, enligt The Sun.

– Nu får de engelska fansen chansen att ta ett värdig avsked av en väldigt älskad spelare, säger en källa till tidningen.

För lite drygt två år sedan skakades det engelska landslaget av en praktskandal under en landslagssamling.

Tabloiden The Sun kunde då publicera bilder på dåvarande lagkaptenen Wayne Rooney stupfull efter att ha kraschat en bröllopsfest på det engelska spelarhotellet.

– Han sluddrade, läpparna var röda av vin och hans ögon var röda. Han var verkligen stupfull. Det var ingen vacker syn när han lämnade, sa en av gästerna enligt The Sun.

– Han kunde inte få ihop en enda riktig mening och ramlade omkring som att han spelade full. Ingen kunde tro att det här var Englands lagkapten, sa en annan gäst.

Kort senare kom beskedet att Rooney bett om ursäkt, men fått lämna ifrån sig uppdraget som lagkapten.

– Det är en besvikelse. Det var lämpligt att han bad om ursäkt eftersom det inte är en bra gjort av en landslagskapten, men jag vill inte överdramatisera det heller, sa förbundets Martin Glenn.

Uppgifter: Gör comeback

Och inför VM i Ryssland i somras tackade 33-åringen för sig i landslaget.

Men nu ser DC United-stjärnan ut att få ett värdigare avslut på sin landslagskarriär.

The Sun har nämligen uppgifter på att Rooney är klar för en comeback i landslaget.

Tanken är att den förre Everton- och Manchester United-spelaren ska få tillbaka lagkaptensbindeln för en kväll i samband med träningslandskampen mot USA på Wembley 15 november och ta en riktigt avsked från de engelska supportrarna.

– Nu får de engelska fansen chansen att ta ett värdig avsked av en väldigt älskad spelare samtidigt som de kan skänka pengar för en bra sak då det hela är en välgörenhetsmatch, säger en källa till tidningen.

Och förbundskaptenen Gareth Southgates beslut att kalla tillbaka Rooney för en kväll hyllas av de engelska fotbollsexperterna.

”Nu kommer inte det sista minnet vara när han skickades hem från den samlingen när han blev fotograferad som full på ett bröllop på det engelska spelarhotellet”, skriver The Suns Mike McGrath.

ARTIKELN HANDLAR OM