Här räddar han livet på motståndaren

Kritik efter otäcka bilderna: ”Skandal!”

Foto: IRAKLI GEDENIDZE / BILDBYRÅN / REUTERS
Schweiz Fabian Schär låg medvetslös en stund på planen och återvände senare i EM-kvalmatchen – något som får folk att reagera starkt.

avEllinor Åkeson

FOTBOLL

Lördagens EM-kvalmatch höll på att sluta illa när schweiziske Fabian Schär knockades medvetslös och var nära att kvävas av sin egen tunga.

Men det slutade lyckligt – tack vare en motståndare.

– Jag kommer inte ihåg någonting, säger Schär till tidningen Blick.

Det var i den 23:e matchminuten mellan Schweiz och Georgien som den schweiziske försvararen Fabian Schär, 27, kolliderade med motståndaren Jemal Tabidze. Huvudkollisonen tog hårt på Schär, som inte bara svimmade av utan också höll på att kvävas av sin egen tunga som fallit bak. Lyckligtvis var den georgiske spelaren Jano Ananidze snabbtänkt och ryckte in för att frigöra luftvägarna.

– Det ser hemskt ut. Jag kommer inte ihåg någonting. Jag var helt borta i några sekunder, säger Schär, som till vardags spelar i Newcastle, om situationen.

– Mitt huvud brummar fortfarande och jag har nackont och blåmärken i pannan. Men det var värt det.

Foto: Shakh Aivazov / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix

Fick spela efter fyra minuter

Det är inte bara incidenten som sådan som fått människor att häpna. Bara fyra minuter efter att Schär behandlats efter olyckan fick han åter träda in på planen. Detta beslut ifrågasattes kraftigt på sociala medier.

”Vad f*n sysslar det Schweiz medicinska team med? Fabian Schär är med i en huvudkrock och blir medvetslös, men de låter honom fortsätta spela. Skandal!” skriver Dunkan Wright, reporter på The Sun, på Twitter.

Schweiz vann matchen med 2-0.

ARTIKELN HANDLAR OM