”Det här ska inte få hända 2019”

Damerna tvingades ställa in träningen – men herrarna fick undantag

Foto: Bildbyrån/Privat
Kif Örebros Frida Abrahamsson är besviken över att damernas träning fick ställas in – samtidigt som herrarna kunde träna på en nyplogad plan.

avPatrik Brenning

FOTBOLL

Örebro har två allsvenska fotbollslag men bara ett av dem kunde träna på måndagen.

Efter kraftigt snöfall ställdes damernas träning in trots att herrarna kunde köra på en nyplogad plan.

– Vi lever i 2019, då ska inte det här hända, säger Kif Örebros tränare Stefan Ärnsved till SVT.

Örebro är en av städerna i Sverige som kan stoltsera med två allsvenska lag, Örebro SK på herrsidan och Kif Örebro på damsidan. Lagen spelar på den gemensamma arenan Behrn Arena men det är trots det inte alltid förutsättningarna är samma.

”Kräver inte mer än lika behandling”

På måndagen tvingades damerna ställa in sin träning sedan det snöat så kraftigt att planen var ospelbar. Tidigare under dagen hade herrlaget i ÖSK ändå kunnat träna sedan planen plogats.

– Principen är att det inte plogas när det snöar. Det är inget konstigt med det men tidigare på dagen gjorde man ett undantag för ÖSK och plogade trots att det snöade. Synd att man inte kunde göra samma för oss, säger Kif:s tränare Stefan Ärnsved till SVT.

Ärnsved säger att en liknande incident skedde även förra vintern men att klubben då trodde att det var en engångsföreteelse. Nu är tränaren mer upprörd.

– Vi kräver inte mer än att bli behandlade lika. Vi lever i 2019, då ska inte det här hända.

”Borde vara samma förutsättningar”

I sociala medier har såväl spelaren Frida Abrahamsson som assisterande tränaren Fredrik Biörs uttryckt sin besvikelse. För Sveriges Radio utvecklar Abrahamsson sina tankar:

– Jag har förståelse för att man inte kan skotta hela tiden, men det borde i så fall vara samma förutsättningar för båda klubbarna.

Behrn Arena ägs av det kommunala bolaget Örebroporten, som hyr ut arenan till Örebro kommun som i sin tur ansvarar för snöskottning och uthyrning till fotbollsklubbarna.

ARTIKELN HANDLAR OM