Mark Hughes tar över Southampton: ”Ska stanna kvar i ligan”

avDaniel Sörensen

Foto: Clint Hughes / TT / NTB Scanpix

Han har tippats ta över klubben sedan Mauricio Pellegrino sparkades.

I kväll presenterade bottenklubben Southampton walesaren Mark Hughes som sin nya tränare.

– Målsättningen är uppenbarligen att stanna kvar i ligan och fortsätta att vara en Premier League-klubb nästa år. Det är där Southampton ska vara, säger han.

Mauricio Pellegrino fick kicken efter Southamptons 0–3-förlust mot Newcastle förra helgen.

Bara dagar senare har klubben nu gjort klart med en ersättare till argentinaren. Och det är ett välkänt ansikte för de flesta som följer Premier League.

Klubben bekräftar på sin hemsida att Mark Hughes tar över managerrollen i ”Soton”. Kontraktet sträcker sig till slutet av säsongen.

– Det är en spännande utmaning jag står inför. Det är en bra möjlighet för mig att komma tillbaka till en klubb som jag känner väl, jag kunde inte tacka nej till det, säger han.

”Jag vet vad som krävs”

Hughes representerade under sin spelarkarriär klubbar som Manchester United, Barcelona och Chelsea. Han gjorde dessutom 60 matcher för just Southampton.

Som tränare har han gjort sig ett känt namn i Blackburn, Manchester City och nu senast i Stoke, som han jobbade för 2013–2018.

– Jag har med mig en hel del Premier League-erfarenhet hit. Jag vet vad som krävs för att lyckas i den här ligan. Men främst tror jag nu att det handlar om att komma in med en ny röst och få spelarna att göra det som krävs för att klara av den här sista delen av säsongen, säger Hughes.

Southampton ligger för närvarande på 17:e plats i Premier League, med åtta omgångar kvar att spela.

ARTIKELN HANDLAR OM