Oväntade rådet till talangen: Lämna Manchester United

Foto: ANDREW YATES / X03469

avDaniel Sörensen

FOTBOLL

Konkurrensen om de offensiva platserna i Manchester United har hårdnat sedan Alexis Sánchez anslöt i januari.

En som har fått kliva åt sidan till förmån för chilenaren är den egenfostrade fanfavoriten Marcus Rashford – som nu uppmanas att lämna klubben.

– Man lär sig inte spela genom att se på när andra spelar. Han måste spela i startelvan någonstans, säger klubblegendaren Teddy Sheringham.

Han slog igenom med dunder och brak under Louis van Gaal 2015.

Sedan dess har Marcus Rashford, 20, gått från klarhet till klarhet och blivit en given pjäs i José Mourinhos trupp.

Men sedan Alexis Sánchez flytt till Manchester i vintras har det blivit mindre speltid för den egenfostrade talangen. Han har bara startat tre matcher i Premier League sedan slutet av januari.

Det har fått den gamle United-forwarden Teddy Sheringham – som bland annat gjorde 1–1-målet i den klassiska Champions League-finalen mot Bayern München 1999 – att tveka på om Rashford verkligen borde stanna i klubben.

– Jag sa redan i början av säsongen att Marcus Rashford behöver spela matcher, säger han till Sky Sports.

Spelat 50 matcher i år

– Han måste lära sig vad som fungerar på fotbollsplanen, vad han kan göra och vad han inte kan göra. Man lär sig inte spela genom att se på när andra spelar, säger Sheringham.

Många höjer nog på ögonbrynen efter den gamle landslagsforwardens uttalande då Rashford ändå har spelat i 50 matcher och gjort 12 mål i år. Många matcher har han dock fått inleda på bänken.

Enligt Manchester Evening News ska inte José Mourinho vara sugen på att varken sälja eller låna ut den vindsnabbe anfallaren.

– Han imponerar på mig. Det är därför jag har tagit ut honom till varje match den här säsongen. Och det är därför han har spelat i så många matcher, säger tränaren.

– Så han behöver inte lämna för att få speltid.

”Måste lära sig...”

Teddy Sheringham håller däremot fast vid sin åsikt, att en flytt skulle hjälpa Rashford att mogna.

– Han måste lära sig nu. Han är en underbar talang, men han måste spela i startelvan någonstans. Han måste spela vecka ut och vecka in, säger han.

Marcus Rashford kommer med stor sannolikhet att vara med i den engelska trupp som Gareth Southgate har med sig till sommarens VM i Ryssland.

ARTIKELN HANDLAR OM