”Tror det kommer vara jämnt ända in i slutet”

avMalin Wahlberg

FOTBOLL

KALININGRAD. I fjol gjorde Andreas Granqvist och Emil Forsberg upp om Guldbollen.

I år tror ”Foppa” inte att han får priset.

– Vem som vinner är svårt att säga, men jag tror Robin (Olsen), Victor (Nilsson Lindelöf) och Andreas (Granqvist), säger han

Om en månad, den 12 november delas Aftonbladets Guldbollen ut – och i år är det mer ovisst än på länge.

När Sportbladet frågade flera experter vem de tyckte skulle fick Andreas Granqvist Robin Olsen och Victor Nilsson Lindelöf flera röster.

Emil Forsberg, som många tyckte skulle ha haft Guldbollen i fjol, tror också att någon i den trion tar hem den i år. 

– Jag tycker att vi har många fantastiska kandidater, många som har gjort ett väldigt, väldigt bra VM och fortsatt gått starkt i sina klubblag. Jag tror att det kommer vara som förra året,  jämnt ända in i slutet. Vem som vinner är svårt att säga, men jag tror Robin, Victor och Andreas, alla tre gjorde fantastiska VM och har stora chanser, säger han.

Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Emil Forsberg.

”Juryn får tänka till”

Granqvist, som tog hem Guldbollen i fjol för första gången, ser sig själv inte som självklar favorit. 

– Jag instämmer med Emil. Vi har vi har väldigt många bra fotbollsspelare som gjort det väldigt bra innan VM, under VM och efter. Det är tuff konkurrens. Juryn får gå in och fundera och tänka till. Det är många som är med och krigar om det. Emil nämnde tre men är säkert också med och krigar om det och några till också kanske, säger han. 

Granqvist kunde inte vara mycket mer nöjd med sitt år. 

– Jag är otroligt nöd och stolt med mitt 2018. Jag var med och tog Krasnodar till Europa League och VM med det här laget var helt fantastiskt. Det är klart att jag är väldigt glad för egen del och lagets del. Och nu ser det nästan ut som att vi är klara för att gå upp i allsvenskan och det var mitt mål när jag flyttade hem, säger han. 

Sveriges matcher i Nations League 00:12