MFF tappade ledning i CL-kvalet

avFrida Fagerlund, Stefan Alfelt

En försvarsmiss kan bli dyrtköpt för MFF i jakten på Champions League.

Efter 1–1 hemma mot Vidi var spelarna rejält missnöjda med domaren.

– Det var bland det sämsta jag har sett i hela mitt liv, säger Behrang Safari.

På Stadion tog Malmö emot Vidi i det första mötet av två i Champions League-kvalet. Länge såg det ut som att den allsvenska klubben skulle få med sig ett fint resultat till returen i Ungern nästa vecka.

Ett sent kvitteringsmål gör dock att utgångsläget är betydligt mörkare.

– Det känns som att vi har kontroll på matchen så det känns ju tråkigt när man släpper in ett sånt mål. Men än är det inte över, säger Behrang Safari.

Den första halvleken slutade mållöst. Marcus Antonsson, som spelade med Markus Rosenberg från start eftersom Carlos Strandberg var skadad, hade matchens hetaste läge när han frispelades av Eric Larsson i Vidis straffområde.

Överlag hade dock MFF svårt att skapa direkta målchanser och dessutom tvingades mittbacken Rasmus Bengtsson utgå skadad och ersattes av Franz Brorsson.

Christiansen med ledningsmål

Målet kom i stället en bit in i den andra halvleken. Då hade Oscar Lewicki ersatt Arnor Traustason. Fouad Bachirou stod för ett superbt förjobb och släppte bollen till Anders Christiansen som dribblade sig fram och drog in 1–0.

Ända fram till den 71:e minuten såg MFF ut att gå mot ett hyfsat resultat inför returen. Då brast kommunikationen mellan Behrang Safari och Lasse Nielsen och Loic Nego dundrade in kvitteringen.

– Jag förlitar mig lite på att han ska ta honom, och han förlitar sig på att jag ska ta honom.  När jag snackade med Lasse sen så sa han att han (Nego) drar med bollen med handen vilket, ja… Det är sånt som kan hända, säger Safari.

– Det är inget snack om saken, jag och Lasse får ta på oss det här. Det är riktigt dåligt försvarsspel av oss två.

”Sämsta domaren jag har sett”

Domaren Matej Jug delade totalt ut fyra gula kort i matchen (tre till MFF-spelare) samt elva frisparkar för hemmalaget och tio för bortalaget (5–8 i den första halvleken).

Ni är inte så nöjda med domaren?

– Vad tyckte ni själva, tyckte ni att det var en bra insats? Det var bland det sämsta jag har sett i hela mitt liv. Det är tråkigt, men ingenting vi kan påverka. Ibland är det tufft, men det är bara att acceptera, säger Behrang Safari.

– Det känns som att de får med sig alla 50–50-situationer.

Jug hade med sin slovenska härkomst möjlighet att kommunicera med ett flertalet spelare i det ungerska laget.

– Pratade han deras språk? Ja, ni ser själva. Det kändes som att han inte ville prata med oss i alla fall, säger Safari.

– Jag som back tvingas ju ändra mitt spel, bli lite försiktigare för att inte riskera att bli utvisad.

Nu väntar en rysarretur i Ungern nästa vecka. Vidi har för övrigt inte förlorat en en ligamatch på hemmaplan på 1,5 år.

Foto: BILDBYRÅN

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM