Storseger för Malmö FF – i Uwe Röslers debut

avJacob Larsson, Robert Rosén

UPPSALA. Uwe Rösler blev en vinnare i sin första allsvenska match.

Malmö FF:s nya tränare fick se sitt lag köra över jumbon Sirius med 4–0.

– Jag är väldigt glad över att vi gjorde så många mål, säger Uwe Rösler.

Efter en fiaskoartad vår gick Malmö FF på sommaruppehåll på en tionde plats. Säsongsstarten fick ledningen att agera och för en knapp månad sedan kom Uwe Rösler in som ersättare till Magnus Pehrsson.

I den allsvenska omstarten blev tysken en vinnare direkt. Borta på Studenternas IP kördes nämligen jumbon IK Sirius över med 4–0.

– Sedan jag tillträdde har vi haft en bra inställning och jobbat hårt för varandra, säger Uwe Rösler efter segern.

”Man fick springa en del”

Malmö FF-dominansen tog fart redan från start och efter 15 minuters spel gav Markus Rosenberg MFF ledningen. Efter ett inspel från Sören Rieks kunde veteranen enkelt vända runt och skicka in sitt första mål för dagen.

Trots att Malmö FF radade upp chanser under de första 45 minuterna – med ett ribbskott från Carlos Strandberg som den allra vassaste – stod sig 0–1 halvleken ut.

– Det blev väl som vi trodde... man fick springa en del, sa Sirius Jesper Arvidsson i halvtid.

Två mål direkt i andra

Det dröjde dock inte långt in på den andra halvleken innan de regerande mästarna återigen fick hål på Sirius. En misslyckad hemåtpassning av Oscar Pehrsson fångades i den 47:e minuten upp av Markus Rosenberg, som ensam med Karim Fegrouch kunde rulla in sitt andra mål för dagen.

Bara två minuter senare punkterade Arnór Ingvi Traustason matchen då han rakade in 3–0-målet. Det sedan Carlos Strandberg lyft in bollen från vänsterkanten och hittat en fristående Traustason.

– Vi skapade chanser under hela matchen och det krävs stort engagemang och tillgivenhet för att göra det, säger Uwe Rösler.

Valde rutinerat lag

Innan slutsignalen ljöd hann även Sören Rieks med att skriva in sig i målprotokollet. Ett inlägg från den nyinbytte Andreas Vindheim hittade fram till Rieks, som stötte in 4–0 i 84:e minuten.

– Jag valde ett rutinerat lag i dag med tanke på pressen som vilar över Malmö FF varje match, säger Rösler.

Fansen är besvikna efter den första halvan. Vad har ni för mål under höstsäsongen?

– Det är inte läge att sätta upp stora mål just nu. Det är viktigt att gruppen vill revanschera sig och att spelarna är fokuserade. Vi tar det match för match.

Är det realistiskt att tro att ni ska vinna SM-guld?

– Fotboll är en oförutsägbar sport. Man vet aldrig. Men jag vill inte sitta här och förutspå om vi kommer vinna ligan i år eller inte. Vi har många viktiga matcher framför oss och det gäller att spelarna hanterar de närmaste veckorna på ett bra sätt.

I och med segern lyfter Malmö FF till sjundeplats i den haltande tabellen. Sirius är i sin tur fortsatt tabelljumbo och har nu släppt in 32 mål på tolv matcher.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Laddar Matchöversikt

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM