De kan göra sin sista match i landslaget

avMalin Wahlberg

JEKATERINBURG. Andreas Granqvist kan göra sin sista landskamp i kväll. 
Även Marcus Berg kan lämna landslaget efter VM. 
– Det är klart att man har haft lite tankar om det, säger anfallaren. 

Sverige måste vinna mot Mexiko i kväll annars är VM med största sannolikhet över för svensk del. Är mästerskapet över kan det även vara slutet i landslaget för flera av spelarna.

Andreas Granqvist sa på tisdagens presskonferens att Mexikomatchen kan bli hans sista i landslaget. 

– Det är mycket möjligt. Vi får se hur det känns efteråt. Som jag sagt tidigare: jag och Janne har pratat om det, jag flyttar hem till Helsingborg efter VM, sa han och fortsatte: 

– Vi fokuserar på mästerskapet. Sedan kommer vi sitta och prata efteråt. Hans känslor, mina känslor.

”Finns lite tankar”

En som också kan ha gjort sitt i landslaget efter VM är Marcus Berg. Inför mästerskapet antydde anfallaren att det kanske inte blir någon fortsättning. 

– Det finns väl lite tankar där, men det är väl ingenting jag vill prata om nu. Vi får se efter VM. Det är onödigt att sitta och prata om det nu när det är två veckor kvar till det största man har varit med om inom fotboll. Vi får ta det efter VM, men det är klart att man har haft lite tankar om det, sa han inför avresan till Ryssland. 

Hur det blir för landslagets övriga veteraner Ola Toivonen, Mikael Lustig och Sebastian Larsson återstår att se. Men mycket talar för att de vill fortsätta i landslaget.