Bengalkastare får tillträdesförbud i två år

avPelle Strandman

FOTBOLL

En person kastade en brinnande bengal från Djurgårdens klack till sittplatsläktaren på Tele2 arena.

Nu stoppas han från att gå på fler matcher.

– Han är belagd med två års tillträdesförbud, säger polisens presskontakt Lars Byström till Fotbollskanalen.

Det var inför Hammarby–Djurgården i början av september som avsparken sköts upp i 30 minuter.

Detta på grund av ett person i Djurgårdens klack kastat en brinnande bengal från kortsidan till sittplatsläktaren på långsidan.

Händelsen polisanmäldes och nu uppger Fotbollskanalen att åklagaren har valt att belägga personen med tillträdesförbud parallellt med att han utreds misstänkt för grov misshandel.

– När det gäller bengalbrännaren så är han delgiven misstanke om två fall av grov misshandel och sex fall av försök till grov misshandel. Han är även belagd med två års tillträdesförbud, säger polisens presskontakt Lars Byström till sajten.

Ingen misstänkt för stolkastning

I derbyt kastades även en stol från läktarplats och träffade en fotograf rakt i huvudet.

Gällande den incidenten säger Byström att polisen har goda förhoppningar om att knyta en person till brottet. Ingen är dock misstänkt för brott i nuläget och således är inget tillträdesförbud belagt.

– Där kan man säga att utredningsläget ser gott ut men det saknas någon pusselbit för att kunna säga att det är han som har gjort det hela, säger Lars Byström till Fotbollskanalen.

Djurgården väntar fortfarande på att polisen ska avslöja personuppgifterna på de två gärningsmännen i de två nämnda fallen.

Något som klubbens säkerhetsansvarige, Mats Jonsson, har varit kritisk till.

– Folk skriker om att klubbarna ska ”ta ansvar”, och så är det sådant här vi ställs inför. Det blir nästintill omöjligt för oss att agera. Klart att det är frustrerande. Vi vill ha fatt i de här individerna fortast möjligt så att vi kan meddela dem att de inte är välkomna på matchen på söndag, sa han till Sportbladet förra veckan.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26

GRATIS! Ladda ner Sportbladets app i iPhone & Android.

ARTIKELN HANDLAR OM